İstanbul AK PARTİLİ KUZU: “KEMAL BEY HDP’NİN OYLARINI ALMAK İÇİN MANEVRA YAPIYOR”

AK PARTİLİ KUZU: “KEMAL BEY HDP’NİN OYLARINI ALMAK İÇİN MANEVRA YAPIYOR”

28.10.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİLİ KUZU: “KEMAL BEY HDP’NİN OYLARINI ALMAK İÇİN MANEVRA YAPIYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa ile ilgisi açıklamalarını eleştiren AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Burhan Kuzu, “Daha önce Anayasa Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde ‘Anayasadaki ilk 4 madde bizim kırmızı çizgimizdir’ diyen bizzat Kemal Bey’di. Kemal Bey HDP’nin oylarından almak için böyle manevra yapıyor” dedi.
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Burhan Kuzu, Kağıthane Yavuz Selim Mahalesi’ndeki AK Nokta’da vatandaşlarla bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kuzu, çıktığı bir televizyon kanalında anayasanın değiştirilmesi konusunda açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da cevap verdi. Bir dönem Anayasa Komisyonu başkanlığı yapan AK Partili Kuzu, “Kemal Bey manevra yapmaya çalışıyor. PKK’nın kanalı olan ve sürekli onun yayınını yapan bir kanalda kendisini kaptırmış, ‘Anayasanın ilk üç maddesini de değiştiririz’ diyor. O ilk üç maddede ülkenin bölünmez bütünlüğünün vurgusu, demokratik ve laik hukuk devleti vurgusu var. Bayrağın rengi, biçimi tanımlanmış, cumhuriyet vurgusu var. Bunlarla alakalı da anayasamızın 4. maddesi de, ‘Bu yasalar değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ diyor. Daha önce Anayasa Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde ‘Anayasadaki ilk 4 madde bizim kırmızı çizgimizdir’ diyen bizzat Kemal Bey’di. Dolayısıyla kendisini fazla kaptırıyor. Özellikle HDP’nin oylarından almak için böyle bir manevra yapmıştır. Bu fiilen ve hukuken olacak bir iş değildir. Zaten kendisi de samimi değil, sadece bir manevra yapıyor” dedi.
Vatandaşın tercihlerine her zaman saygı duyduklarını belirten Kuzu, “Hangi siyasi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar. Biz sandığı tartışmayız. Sonuçları da tartışmayız ama sonuçların nelere sebebiyet vereceğini anlatırız. Biz vatandaşlara bunu anlatmaya devam edeceğiz. Benim sandığa gidecek vatandaşlara son sözüm, sandık başına gittiği zaman oy pusulasını almadan önce elini vicdanına koysun. Ondan sonra zaten doğru kararı verecektir. Ülkenin şartları AK Parti’ye oy vermeyi gerektiriyor. Yeni bir maceraya tahammül edecek halimiz yok. Bu bakımdan AK Parti’yi iktidara getirip bir nefes alalım. Şuanda Meclis’te bir çoğunluğumuz yok, kanun çıkaramıyoruz. 7 aydır parlamento kapalı, kanun çıkmıyor. Bu yolu açacak olan vatandaşın oyudur. Sağduyu hâkim olsun. Milletimiz kendi partilerinden kopmasınlar ama bu seçimde AK Parti’ye oyumuzu verelim” diye konuştu.