İstanbul AK PARTİLİ MEHDİ EKER’DEN "THE ECONOMİST" DERGİSİNE SERT TEPKİ

AK PARTİLİ MEHDİ EKER’DEN "THE ECONOMİST" DERGİSİNE SERT TEPKİ

31.10.2015 - 12:22 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİLİ MEHDİ EKER’DEN THE ECONOMİST DERGİSİNE SERT TEPKİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Çatalca’da süt üreticileriyle bir araya geldi. Eker, “AK Parti’ye oy vermemeli" başlığıyla bir yazı yayınlayan İngiliz The Economist Dergisi’ne tepki göstererek, "Economist dergisi, sen kimin hesabına çalışıyorsun? Kime talimat veriyorsun?” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Çatalca Spor Kompleksi’nde süt üreticileri ile bir araya geldi. Burada büyük bir kalabalığa seslenen AK Partili Eker, istikrara vurgu yaparak; “Biz kendimiz için de mazlumlar için de bu ülkenin birliğini ve düzenini sağlamak, korumak zorundayız. Hem bizim için hem de mazlumlar için Anadolu gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti gerekiyor. Hep beraber ona sahip çıkmamız lazım. Bunun yolu istikrardır, başka yolu yok“ dedi.
Türkiye’nin önünde iki seçenek olduğunu söyleyen eski Bakan Eker “Türkiye 1 Kasım’da ya istikrarı seçerek güçlenecek, üretimini artıracak, üçüncü havalimanını yapacak. Bunun için istikrar lazım. Ya da alternatifi nedir? Koalisyon, başka yolu yok. Ya tek parti hükümeti ya koalisyon. 7 Haziran’da koalisyon niye kurulmadı? Bize muhalefet etmekte ittifak edenler, koalisyon kurmada ittifak etselerdi yine sorun yoktu. Ama yıkmakta varlar, yapmakta yoklar.” şeklinde konuştu.
İngiliz Dergisi The Economist Dergisi’nde önceki gün, yayımlanan “Türkler, 1 Kasım’da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermemeli. Erdoğan artık ülkesi için iyi değil” şeklindeki başyazıya tepki gösteren eski Bakan Mehdi Eker “Kaderimizi değiştirmeye çalışanlar var. Dün Economist dergisi ’AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermesinler’ diyor. Bak bak. Economist dergisi sen kimin hesabına çalışıyorsun? Kime talimat veriyorsun? İçeriden dışarıdan algı operasyonu bu. Dün Sultan Abdülhamit’e yapılanlar bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında Türkiye’ye yapılıyor. Aynı karanlık zihniyet, hesapları kitapları başka. Bu oyuna gelmemeli, bu tezgaha düşmemeliyiz. Türkiye’yi barış içerisinde güzel bir geleceğe hazırlamalıyız“ şeklinde konuştu.
Toplantının ardından süt üreticileri eski Bakan Mehdi Eker’e plaket takdim etti.