Siyaset Ak Partili Şahin: Yalanın bu kadarına da pes doğrusu

Ak Partili Şahin: Yalanın bu kadarına da pes doğrusu

22.03.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, anayasa değişikliğine ilişkin, "19 yaşında bir genç milletvekili seçildiği takdirde, 2064 yılında emekli olur. Kılıçdaroğlu diyor ki '2 yıl sonra emekli olur'. Yalanın bu kadarına da pes doğrusu." dedi.

Ak Partili Şahin: Yalanın bu kadarına da pes doğrusu

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde, köylülerle bir araya gelerek köylülerin sorunlarını dinleyen Şahin, burada yaptığı konuşmada, Avrupa ülkelerinin yüzde 73'ünde seçilme yaşının 18 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda var olan gençlere tanınmış bu hakkı Türkiye'ye getireceklerini belirten Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu 'Bunu niye getirdiler biliyor musunuz?' diyor. 'Kendi çocuklarını milletvekili yapmak için getirdiler.' diyor. '2 yıl milletvekili yaptıracaklar, sonra da bu gençler emeklilik hakkını elde edecekler.' Şu işe bak. Şimdi bir defa bizim partimizde, tüzüğümüzde şöyle bir şey var. Mesela, ben şu anda Karabük milletvekiliyim. Herhangi bir belediye veya milletvekilliği seçiminde, benim oğlum, kızım, kardeşim herhangi bir yere aday olamaz, yasaktır bizim partimizde. Başka bir siyasi partide asla böyle bir düzenleme yok. Yani bizim çocuğumuzu milletvekili adayı, belediye başkanı adayı falan göstermemiz yasaktır. Bu itirazı yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nde bunlar serbest. Bir de bize diyorlar ki 'siz çocuklarınızı milletvekili adayı göstereceksiniz'. Bizde bu yasak kardeşim, bunu sen düşün." diye konuştu.

Haberin Devamı

İki yıl milletvekilliği yapan kişinin hemen emekli olup olamayacağını Kılıçdaroğlu'nun daha iyi bilmesini gerektiğini söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, eski SSK Genel Müdürü, bunları en iyi bilmesi gereken adam, maalesef yalan söylüyor. Ben de buraya gelmeden önce TBMM’de milletvekillerinin özlük hakları ile ilgili daireye sordum. 19 yaşında bir genç milletvekili seçildiği takdirde, 2064 yılında emekli olur. Kılıçdaroğlu diyor ki '2 yıl sonra emekli olur'. Yalanın bu kadarına da pes doğrusu. Pes, gerçekten pes çünkü 25 yıl prim ödemeden, emeklilik yaşını doldurmadan kimsenin bu ülkede milletvekili de olsa emekli olması mümkün değil ama yalan söylüyor. Bilerek milletin kafasını karıştırıyor. Vatandaşın birçoğu bunu bilmez. 'Allah Allah 2 sene milletvekilliği yapınca hemen emekli mi olunuyor.' Yok böyle bir şey, yalan."

Şahin, şu anda ve daha önce parlamentoda milletvekilliği yapan ancak 25 yıl prim ödeyemediği için veya yaşı gelmediği için emekli olamayan milletvekilleri bulunduğunu söyledi.

"Bu anayasa değişikliğiyle de milletin zararına, aleyhine olacak bir hususu sizin önünüze getiriyor değiliz." diyen Şahin, "Sadece biz değil, Milliyetçi Hareket Partisi de böyle bir sisteme geçilmesi gerektiğini düşündü. Sayın Devlet Bahçeli de o nedenle buna destek verdi. Dolayısıyla milliyetçi, muhafazakar iki siyasi parti, Türkiye'nin geleceği için iş birliği yaptı. Büyük Birlik Partisi'ne ve Sayın Genel Başkanları Mustafa Destici Bey'e de teşekkür ederiz, o da 'buna destek vereceğiz' dedi. Şu anda milliyetçi muhafazakar taban ki bu kısım Türkiye'nin yüzde 70'idir. Bu anayasa değişikliğinin arkasındadır. İnşallah 16 Nisan’da sandıkları patlatırcasına 'evet' oylarıyla bu anayasa değişikliği yürürlüğe girecektir."