Trabzon Ak Partili vekil Köseoğlu: Alo 183 hattına güvenle başvurabileceklerini bilmelidirler

Ak Partili vekil Köseoğlu: Alo 183 hattına güvenle başvurabileceklerini bilmelidirler

18.02.2018 - 19:17 | Son Güncellenme:

"Kadınlarımız herhangi bir şiddet olayına maruz kaldıklarında, valilik, kaymakamlık, adli makamlar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, sağlık kuruluşları gibi devlet kurumlarına ve kolluk kuvvetlerine ve Alo 183 hattına anında ve güvenle başvurabileceklerini bilmelidirler"

Ak Partili vekil Köseoğlu: Alo 183 hattına güvenle başvurabileceklerini bilmelidirler

TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, kadınların herhangi bir şiddet olayına maruz kaldıklarında, valilik, kaymakamlık, kolluk kuvvetleri, adli makamlar ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Alo 183 hattına anında ve güvenle başvurabileceklerini bilmeleri gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların yaşamının herhangi bir döneminde, fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını belirtti.

Şiddete uğrayan kadınların sessiz kalmaması, kesinlikle susmaması ve bu olayı gizlememesi gerektiğini dile getiren Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Kadınlarımız herhangi bir şiddet olayına maruz kaldıklarında, valilik, kaymakamlık, adli makamlar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, sağlık kuruluşları gibi devlet kurumlarına ve kolluk kuvvetlerine ve Alo 183 aile kadın çocuk ve özürlü danışma hattına anında ve güvenle başvurabileceklerini bilmelidirler. Daha da önemlisi bundan çekinmemek, utanmamaktır. Devletimiz, hükümetimiz, kolluk kuvvetlerimiz şiddet mağdurunun yanında, şiddet uygulayanın karşısındadır."

Haberin Devamı

- "Karadeniz erkeğini ayakta alkışlıyorum"

Köseoğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu uzmanı tarafından hazırlanan rapora göre, AB’de kadının en çok şiddet gördüğü ülkelerin Danimarka, Finlandiya ve İsveç olduğu bilgisini paylaştı.

Rapora göre, Türkiye genelinde yaşamlarının herhangi bir döneminde cinsel şiddete maruz kalmış kadınların oranının yüzde 12, fiziksel şiddete maruz kalmış olanların oranının ise yüzde 36 olduğunu belirten Köseoğlu, istatistiklere göre kadına yönelik şiddetin en az gerçekleştiği bölgenin Doğu Karadeniz Bölgesi olduğunu aktardı.

Köseoğlu, "Bölgenin tek kadın milletvekili olarak Karadeniz erkeğini ayakta alkışlıyorum. Karadeniz erkeği kadınına her zaman sahip çıktığını, koruyup kolladığını bu istatistiklerle bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.