Cadde ‘Dijital müzikte gelirler çok düşük’

‘Dijital müzikte gelirler çok düşük’

17.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanatçı Funda Arar’ın eşi ünlü müzisyen Febyo Taşel, Antalya Starlight Resort Hotel’de sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Dijital müzikte gelirler çok düşük’

Beste ve aranjörlük yapan, konserlerde orkestrada yer alan Taşel, “Ülkemizde istemediğimiz olaylar yaşandı. Bu dönemde bazı albümler ertelendi. Piyasa yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyor” dedi. Taşel, son yıllarda müzik sektörünün değer kaybetmesini ise dijital müziğe yapılan yüklü yatırımlara bağladı. Taşel, “Dijital müzikte gelirler çok düşük. Sektör aslında bitti ama biz bitmemiş gibi yapıyoruz. Zirveye oynayacak bir şarkı çıkardığınız zaman bile yapımcının maliyetini çıkarması söz konusu değil” diye konuştu.

‘Klibin ömrü bir ay’

“Bir albüm maliyeti ne kadar oluyor?” sorusuna müzisyen, “Söz ve müzik size ait değilse 10 parçalık albüm 450 bin TL’yi buluyor. Buna üç klip eklerseniz 800 bin TL’ye kadar rakam yaklaşır. Bu parayı yapımcının satıştan çıkarması çok zor. Yeni çıkan sanatçılar borçla ayakta durmaya çalışıyor. Konsere çıkmak için en az bir sene beklemek zorunda kalıyor. Kendilerini televizyonda gösterecek program da kalmadı” dedi.