Ekonomi Akbank’tan dev finansman

Akbank’tan dev finansman

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akbank, ekonominin büyümesini desteklemek amacıyla uluslararası piyasalardan 1.4 milyar Amerikan doları büyüklüğünde uzun vadeli finansman ihracı gerçekleştirdi. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre Akbank, dünyanın önde gelen kuruluşlarının katılımıyla, döviz alacaklarına dayalı yeni bir seküritizasyon ihracı gerçekleştirdi.

Akbank’tan dev finansman

Akbank’ın küresel piyasalardan sağladığı 1.4 milyar dolar eşdeğerindeki finansman, 5 yıldan 12 yıla kadar çeşitli vadelerdeki toplam 10 dilimden oluşuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Piyasaların dalgalı olduğu bir dönemde çalışmalarımıza başladık.

En uzun vadeli kaynak

Buna rağmen, 10 farklı yatırımcıyı bir araya getirdiğimiz bu seküritizasyon işlemini başarılı bir koordinasyonla tamamladık” dedi.

Binbaşgil, “Marka gücümüz ve yatırımcılara güven veren güçlü bilançomuzla 5 yıldan 12 yıla kadar değişen vadelerde 1.4 milyar dolar eşdeğerinde, Türk bankacılık sektöründe bugüne kadar yapılan en büyük seküritizasyon ihracına imza attık.
Bu işlem Akbank markasının uluslararası itibarını ve yurtdışı borçlanmadaki yetkinliğini bir kez daha gösterdi. Uluslararası yatırımcıların, Türkiye’ye ve Türk bankalarına yüksek ilgisinin devam ettiğini görmek bizi oldukça mutlu etti” diye konuştu.