Ege Akça Holding, her sektörde büyüyor

Akça Holding, her sektörde büyüyor

23.02.2017 - 04:29 | Son Güncellenme:

Bünyesinde tarım, gıda, tekstil, araç muayene istasyonları ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalar bulunan Akça Holding, 2017’de de istikrarlı büyümeyi hedefliyor

Akça Holding, her sektörde büyüyor

1955 yılında üzüm ve pamuk ticaretine başlayarak holdingin temellerini atan merhum işadamı Osman Akça tarafından kurulan Akça Holding, Türkiye’nin alanında en büyük üretici firmaları arasında yer alıyor. Holding, Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan liderliğinde üçüncü kuşak aile üyelerinin de katılımıyla yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Rıza Akça, “Kurucumuz, iki öğütte bulunmuştu; ‘Disiplinli çalışmak ve zamanı iyi kullanmak’. Ülke ekonomisine olan katkımızı her geçen gün daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 2017’nin çok önemli olduğunun dile getiren Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde büyüme hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyüğü

Holding’in lokomotif şirketlerinden Menderes Tekstil A.Ş., günde 80 bin takım nevresim ve 600 kilometre bez üretim rekoruyla dünya markalarına üretim yapıyor. Avrupa’nın en büyük entegre ev tekstili üretim tesisi olan Menderes Tekstil, 280 bin metrekare kapalı alanda, 7 üretim tesisinde çalışan 4 bin 500 kişilik bir üretim ordusuna sahip. Kuru meyve ihracatında ülkemizin en büyüklerinden olan Osman Akça Tarım Ürünleri A.Ş.’nin yanında, holdingin en genç şirketlerinden Aktur Araç Muayene İstasyonları A.Ş. ise TÜV-TÜRK’ün en büyük iş ortağı.

Bebeklere domates!

“Kış mevsiminde domates yenmez” algısını değiştiren Smyrna Seracılık, çocuklarınıza güvenle yedirebileceğiniz lezzetli domatesler üretiyor. 2007’de kurulan Smyrna Seracılık, tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiği domateslerle uluslararası piyasada tercih edilen bir marka oldu. Yıllık 7 bin ton üretim kapasitesine sahip serada, ürüne zarar veren böcekler için ilaç kullanılmıyor; biyolojik mücadele yöntemleri uygulanıyor.

Haberin Devamı

Alaşehir’e jeotermal

Denizli- Sarayköy’de kurulu jeotermal enerji santrali (JES) bulunan Akça Holding, Manisa- Alaşehir’e bağlı Baklacı mahallesinde de bir JES kuracak. Baklacı Jeotermal Santrali projesinin 2018 yılı ikinci çeyreğinde işletmeye alınması için çalışmalar sürüyor.