Düzce Akçakoca'da 10 Kasım Etkinliklerinde Öğrenciler Göz Doldurdu

Akçakoca'da 10 Kasım Etkinliklerinde Öğrenciler Göz Doldurdu

10.11.2017 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

Akçakocada 10 Kasım Etkinliklerinde Öğrenciler Göz Doldurdu

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Akçakoca Öğretmenevinde Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği etkinlikle anıldı.
Saat 09.45’te Öğretmenevi konferans salonunda başlayan Atatürk’ü anma programına, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, emekli vali Nevzat Turhan, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 10 Kasım Atatürk’ü anma programı bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Okunan istiklal marşının ardından Tarih Öğretmeni Savaş Artvin günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı ve konuşmasında Atatürk’ün Türk Milletinin değerlerini, kültürünü, tarihsel birikimini iyi bilen, milletini doğru tanıyan bir lider olduğunu vurgulayarak “Mustafa Kemal Türklüğün unutulan medeni vasıflarını yeniden canlandırdı. Savunduğu fikirler, bu milletin değerleri olduğu için bu kadar beğenildi, sevildi ve sahiplenildi” diye ifade etti.
Gerçekleşen konuşmanın ardından, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve Anıtkabir gezisi izlenimlerini anlatan sinevizyon gösterisi gerçekleşti.
Sinevizyon gösterisi sonrası geçtiğimiz günlerde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Emekli Vali Nevzat Turan tarafından ödülleri verildi.
Ödül törenin ardından, öğrencilerin hazırladıkları ve oynadıkları “Bir ömrün hikayesi” adlı oratoryo büyük ilgi topladı. Program birlik beraberlik mesajı vurgulayan çok anlamlı bir final tablosuyla sona erdi.