Sakarya Akçay Barajı'nda 2. Etap İçin İmzalar Atıldı

Akçay Barajı'nda 2. Etap İçin İmzalar Atıldı

29.04.2018 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Akçay Barajında 2. Etap İçin İmzalar Atıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı’nda 2. etap için imzalar atıldı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, SASKİ'de yapılan imza töreninin ardından konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, 75 metrelik gövdenin tamamlanmasının ardından, barajda son imalatları gerçekleştirmek için ihaleyi neticelendirdiklerini söyledi.

Yıl sonunda tamamlamayı planladıkları projeyle yerel yönetimler bazında ilk olma özelliği taşıyan, şehrin geleceği için son derece önemli bir yatırımı hayata geçireceklerini dile getiren Keleş, şöyle konuştu:

"Kurum olarak enerji üretimi noktasında yatırımlarımıza devam ediyoruz. Akçay Barajı isale hattı üzerine kuracağımız 3 HES ile yılda 45 milyon kilovat elektrik üreteceğiz. HES’lerin İkramiye, Hacımercan ve Hızırilyas’ta yer alacak santral binalarını inşa edeceğiz. Barajda, İkramiye ve Fevziye’de bulunan su alma yapılarını tamamlayacağız. Akçay Barajı’ndan Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ne uzanan isale hattımızda, eksik kalan kısımların imalatını gerçekleştireceğiz. Baraj gövdesinin ön yüz betonu ve dolgusu ile sol ve sağ sahildeki şevlerin kaplamalarını yapacağız. Dolu savak yapısı ve kanalı ile tünellerin imalatını tamamlayacağız."

Haberin Devamı

Keleş, 140 milyonluk Akçay Barajı ile su ihtiyacını karşılamanın yanı sıra Sapanca Gölü'nü de önemli bir koruma getireceklerini kaydetti.

40 milyon metreküp su tutma kapasiteli barajın, Sapanca Gölü’nün üzerindeki yükü büyük ölçüde hafifleteceğini belirten Keleş, "Tabiattaki tüm canlıları da dikkate alarak vatandaşımızın ihtiyaçlarını önceleyen yönetim anlayışımızla şehrimizde bir ilki daha hayata geçireceğiz. Türkiye’nin en kaliteli içme suyunu hemşehrilerimizin musluklarına ulaştırmaya devam edecek, bugünün olduğu kadar yarının Sakarya’sının altyapısını da inşa eden yatırım perspektifimizden taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.