Yozgat Akdağmadeni Devlet Hastanesinde Doktor Sayısı Artırıldı

Akdağmadeni Devlet Hastanesinde Doktor Sayısı Artırıldı

27.04.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Akdağmadeni Devlet Hastanesinde Doktor Sayısı Artırıldı

YOZGAT (AA) - Akdağmadeni Devlet Hastanesinde doktor sayısının artmasıyla ilçe dışına hasta sevkleri azaldı.

Haberin Devamı

Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Peyami Duman, hastanede uzman ve pratisyen doktor sayısının artmasıyla ilçede daha kapsamlı sağlık hizmete sunmaya başladıklarını söyledi.

Hastanede 2 dahiliye uzmanı, üroloji, çocuk ağlığı ve hastalıkları, kulak burun boğaz, göz hastalıkları, kardiyoloji, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, ortopedi, 4 diş hekimi ve anestezi uzman ile sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Duman, "Ayrıca diyetisyen, fizyoterapist, odyometrist ile hastalarımıza tanı ve tedavi çeşitliliği yönünden hizmetlerimiz devam etmektedir." dedi.


Başhekim Duman, 2016 yılında 180 bin hastaya hizmet sağladıklarını belirterek, "Tüm bu veriler ışığında hastanemizden sevklerin azalması, hasta memnuniyetimizin artması ve en önemli görevimiz olan şifa bulmuş gülen yüzlerle karşılaşmamız bizlerin çalışma azmini daha da arttırmaktadır." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Akdağmadeni Devlet Hastanesine açılan 6 yataklı birinci basamak erişkin yoğun bakım ünite merkezinin de ilçe halkına sorunsuz hizmet sağladığını aktaran Duman, şunları söyledi:

"Bu sayede solunum sistemi hastalıkları, kalp ve böbrek yetmezlikleri, organ yetmezlikleri, ilaç intoksikasyonları ve zehirlenmeler gibi çeşitli hastalık gruplarına yerinde hizmet sağlıyoruz. Yerinde ve doğru hizmetler sayesinde diğer büyük sağlık tesislerine olan hasta sevklerinin önüne de geçilmektedir."