Ege Akdeniz’in bir numarası oldu

Akdeniz’in bir numarası oldu

21.12.2017 - 06:28 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler’in ‘Çevre Dostu Şehir Ödülü İzmir’e verildi. Ödülü alan Başkan Kocaoğlu, “Geleceğini düşenen yatırımlarla örnek bir kentiz” dedi

Akdeniz’in bir  numarası oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından Akdeniz kıyısındaki kentler arasında bu yıl ilk kez verilen ‘Çevre Dostu Şehir Ödülü’nün sahibi oldu. Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen törende İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ödülü Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı (UNEPMAP)Koordinatörü Gaetano Leone ile Arnavutluk Turizm ve Çevre Bakan Yardımcısı Ornela Cuci’den aldı. Törene Türkiye’nin Arnavutluk Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ile Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar da katıldı.

Arıtma sistemleri

Akdeniz’e kıyısı bulunan 21 ülke ile Avrupa Birliği temsilcilerinin katıldığı Barcelona Sözleşmesi Toplantısı’nın ‘Çevre Dostu Şehir Ödülü’ başlıklı özel oturumunda konuşan Başkan Kocaoğlu, sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamanın, insanların en temel haklarından biri olduğuna inandıklarını kaydetti, “Bu ödülü almamızın altında bu yatıyor. Sürdürülebilirlik ve çevre konusunda yüksek hassasiyetlere sahip, bu alanda örnek yatırımlar gerçekleştirmiş, geleceğini düşünen örnek bir Akdeniz kenti İzmir” dedi.

Kentteki çalışmalardan bahseden Başkan Kocaoğlu, “Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı, kişi başına düşen atık su arıtma miktarı ve AB standartlarında arıtım oranı ile ülkemizde 1 numarayız. Körfezimizi ‘yüzülebilir’ hale getirmeye çalışıyoruz. Üreticileri kooperatif çatısı altında topluyoruz” dedi. Ulaşım konusunda da ülkenin lider kenti olduklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Raylı sistem ağını 2020 yılına kadar 250 kilometreye çıkaracağız. Hedefe giden yolda çok başarılı adımlar attık” diye konuştu.