Gündem Akdeniz Üniversitesi'nde kaset operasyonu

Akdeniz Üniversitesi'nde kaset operasyonu

15.12.2015 - 12:32 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz görüntülerini çekip bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddia edilen üniversite personeli 4 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesinde kaset operasyonu

Geçen haziran ayında ’Paralel Yapı’nın, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmak için dönemin Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin genç bir kadınla olan görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edilmişti. Bu iddialarla ilgili soruşturma sürerken, 12 Kasım’da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle, görev süresinin bitimine 6 ay kala YÖK tarafından görevden alındı. AÜ Rektörlüğü’ne 2008 yılında atanan ve 7 yıldır bu görevi sürdüren 57 yaşındaki Prof. Dr. Kurtcephe’nin yerine, AÜ Hastanesi eski başhekimi ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal vekaleten atandı.

Haberin Devamı

O KADIN DA GÖZALTINDA
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Prof. Dr. Kurtcephe’nin uygunsuz görüntülerinin elde edilmesine yönelik soruşturma kapsamında bu sabah operasyon başlattı. Üniversite personeli 4 kişi, görevleri başında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Prof. Dr. Kurtcephe’nin görüntülerinde yer alan ve memur kadrosuna atanan kadın S.A. ile buluşmaya lojmanında aracılık yapan A.Ü., Döner Sermaye İşletme Müdürü H.D.’nin de bulunduğu belirtildi.

SKANDAL İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Skandal savcılığa gönderilen bir ihbarla gün yüzüne çıktı. İhbarda; rektörün kasetinin nasıl çekildiği teker teker anlatılarak kasetle beraber yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri içeren bir dosya gönderildi. Görüntüleri de savcılığa yollayan ihbarcı, Rektör'ün 2009 yılında üniversitede kadro karşılığında S.A ile birlikte olduğuna yer verdi. Savcılığa Rektör'ün, kadınla yaptığı pazarlığa ait kayıtlar da gönderildi. Görüntülerde Rektör, S.A ile birlikte olmak için pazarlık yapıyor ve birlikte olduktan sonra kadro dışında ameliyatla bekaretinin tekrar geri verileceği sözü veriliyor. Daha sonra söz verildiği gibi S.A'ya ve yakın akrabalarına üniversitede iş ve kadro veriliyor.