Gündem Akdeniz ve Ege sahilleri renklendi

Akdeniz ve Ege sahilleri renklendi

24.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın etti.

Akdeniz ve Ege sahilleri renklendi

Başta Antalya olmak üzere sahillerdeki otellere yaklaşık 400 bin tatilci geldi. Bu rakamın 300 bine yakınını İstanbullu tatilciler oluşturuyor.

Haberin Devamı

Okulların açılışının ertelenmesi ve 9 günlük bayram tatili kararıyla turizm sektöründe yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı. Bu yılın son yaz tatili fırsatını değerlendirmek isteyenler sahil kentlerine akın etti. Başta Antalya olmak üzere Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası, İzmir, Çeşme gibi turizm merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerin çoğunluğu dolarken, yaklaşık 400 bin kişi konaklamak için otelleri tercih etti.

Ünlüler sahne alıyor

Kurban bayramında özellikle Antalya ve Kıbrıs’taki 5 yıldızlı otellerde ünlüler geçidi yaşanacak. Rixos Sungate Otel’de Ferhat Göçer, Ebru Gündeş ve Volkan Konak sahneye çıkacak. Rixos Tekirova’da Suzan Kardeş ve Gökhan Türkmen, Rixos Premium’da Enbe Orkestarası, Aşkın Nur Yengi ve Selami Şahin, Mardan Palace Hotel’de Candan Erçetin, Nuh Gemisi Otel’de Yıldız Tilbe ve Sibel Can, Acapulco Hotel’de Gülben Ergen, Merit Crystal Cove Hotel’de Muazzez Ersoy, Salamis Bay Conti Hotel’de Linet sahnede olacak.