Ekonomi Akıllı Otopark dönemi Turkcell’le başlıyor

Akıllı Otopark dönemi Turkcell’le başlıyor

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turkcell, Ericsson iş birliğinde Akıllı Otopark Projesi hayata geçirildi. Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, Akıllı Otopark Projesi, kalabalık şehirlerdeki otoparklarda yer bulmak için harcanan zaman ve yakıt masrafını azaltacak.

Akıllı Otopark dönemi Turkcell’le başlıyor

Akıllı Otopark, iOS ve Android akıllı terminaller ile kullanıcıların otopark yer durumu kontrolü, park yeri rezervasyonu, otopark giriş, park yeri konum kaydı, çıkış ve uygulama üzerinden mobil ödeme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Uygulamayla kullanıcılar, araçlarını park ettikleri yeri hatırlamak zorunda da kalmıyor. Projede, Turkcell’in mobil ödeme platformu Paycell kullanılıyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Dar Bant-Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) teknolojisi ile ilgili yürüttükleri çalışmalara tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi hız kesmeden devam ettiklerini son olarak genel müdürlük binası otoparklarında hayata geçirdikleri Turkcell Akıllı Otopark aracılığı ile çalışanlar ve misafirler Genel Müdürlük binasındaki otoparkların durumunu anlık gözlemleyebildiğini, otoparka gelmeden önce kendilerine park yeri rezerve edebildiğini belirtti. Terzioğlu, “Kullanıcılar araçlarından inmeden otoparka giriş ve çıkışlarında Turkcell Paycell ile ödeme yapabilecek. Bu çözümü yaygınlaştırmayı, benzeri örnekleri çoğaltmayı hedefliyoruz” dedi.