Teknoloji Akıllı Robot Asus Zenbo Şaşırttı

Akıllı Robot Asus Zenbo Şaşırttı

30.05.2016 - 16:42 | Son Güncellenme:

Ev robotları arasında sevimliliği ile bilinen BB-8 ile yarışacak sevimlilikte olan Asus Zenbo, Asus’un Computex 2016 etkinliğinde tanıtıldı.

Akıllı Robot Asus Zenbo Şaşırttı

Her yaşa hitap etmesi amaçlanan Asus Zenbo, Star Wars’un meşhur robotu BB8’in gerçek dünya versiyonu olarak tanıtılıyor. Asus Başkanı Jonney Shih tarafından tanıtılan akıllı ev yöneticisi, güvenlik görevlisi, hands-free mutfak görevlisi ya da aile fotoğrafçısı olabilen Asus Zenbo’nun yapabilecekleri oldukça kapsamlı.

Haberin Devamı
Tanıdık Tasarım, Geliştirilmiş Hizmet

Zenbo, görünüşü itibariyle iMAC G4’e benziyor ama çalışma prensibi ile Amazon Echo‘nun daha kapsamlısı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Asus Zenbo’nun kullanıcıları, Zenbo hesaplarına online şifreleri ile sesli giriş yaparak alışveriş yapabilecekler ya da akıllı ev robotunu selfie çubuğu gibi fotoğraf çekmek için kullanabilecekler. Kaydedilen etkinlikleri ve notları istediğiniz zaman hatırlatabilen Zenbo istediğinizde sizi takip edecek. Mutfakta hands-free yardımcı olabilecek olan robot, istediğiniz tarifleri bulup size sesli bir şekilde iletiyor. Evin bütün bireyleri için farklı özellikleri olan Zenbo ilaç saatlerini hatırlatarak yetişkinlerin de ihtiyaçlarına karşı çözümler sunuyor.

Çocukların evde keyifli vakit geçirmesini sağlamak ve onlara iyi bir arkadaş olmak için de tasarlanan Zenbo, çocuklara çizgi film izletebiliyor. Çocuklarla oyun oynayan Zenbo en sıkışık zamanlarda harika ve öğretici bir oyun arkadaşı olarak pek çok ebeveynin ilgisini çekebilir. Acil durum çağrılarını sizin için yapabilen Zenbo özellikle evde yalnız kalmasından endişe edilen insanların yanında oldukça güvenli bir yardımcı olacak.