Teknoloji Akıllı Saat Satışları Düşüşte

Akıllı Saat Satışları Düşüşte

22.07.2016 - 17:44 | Son Güncellenme:

Oldukça büyük şirketlerin dahil oldukları akıllı saat sektörü, anlaşılan şimdilerde zora girmiş durumda. Detaylar haberimizde…

Akıllı Saat Satışları Düşüşte

Apple, Samsung, Xİaomi, Sony ve daha nice büyük şirketin dahil olduğu akıllı saat sektörü, bu yıl pek de güzel bir dönem geçirmiyor. Zira normalde çok daha fazla kullanıcının tercih edeceği yönünde raporların yayımlandığı ancak gerçekte yeterince ilgi görmeyen akıllı saatler, bunun sonucunda satışlarda kıtlık çekiyor. Aslına bakılırsa kıtlıktan ziyade sektörün tümünde bir zorluğun yaşandığını da söyleyebiliriz. Açıklanan bilgilere göre yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşen satışlar ne yazık ki geçen yıla göre oldukça düşük. Hatta karşılaştırma yapılacak olursa %30’u aşkın bir düşüşün söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı
3.5 Milyon Adet Akıllı Saat Satıldı

IDC şirketi tarafından paylaşılan rapora göre 2016 yılının ikinci çeyreğinde toplam 3.5 milyon adet akıllı saat satışı gerçekleşti. Bu oran geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 5.1 milyon adet ile sınırlıydı. Yani tam %32 oranında düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Raporu yayımlayan IDC, yaşanan bu düşüşün nedenini Apple’a bağlamış bulunmakta.

Yeni Bir Apple Watch Gelmedi

Geçtiğimiz yıl yeni modellerini görücüye çıkaran Apple, bu yıl ne yazık ki herhangi bir şekilde yeni bir Watch modelini satışa sunmadı. Bu konuya değinmeyi ihmal etmeyen IDC, bahsi geçen düşüşün bu nedenle yaşandığını belirtiyor. Eğer Apple yeni modellerini yılın sonlarına doğru satışa sunarsa sektörde toparlanmanın yaşanabileceği dahi konuşulanlar arasında.