Ekonomi Akıllı şehre ilgi yoğun...

Akıllı şehre ilgi yoğun...

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye tarafından hizmete sunulan ‘Akıllı Şehirler Online Platformu’nun yoğun ilgi gördüğü bildirildi. Vatandaşlar ve belediye arasındaki iletişimi artırmak ve vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerinin sistemli bir şekilde takip edilmesini sağlamak amacıyla, Deloitte Türkiye ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirilen platforma bir ay içinde 750’den fazla fikir ve talep iletildi.

Akıllı şehre ilgi yoğun...

Platforma en çok talep ve öneri yüzde 35’lik oranla İstanbul’dan geldi. Vatandaşların en çok paylaşım yaptıkları alanların başında yüzde 33’le ulaşım gelirken, enerji ile ilgili talepler yüzde 29, çevre ve yaşam kategorisindeki talepler ise yüzde 15’lik pay aldı. Türkiye’nin 64 şehrinden aktif olarak kullanılan platforma büyükşehirlerden erişim yüzde 93 seviyesinde gerçekleşti.

Fikirler paylaşılıyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, “Akıllı şehirleşme yolunda vatandaş ile belediyeyi en hızlı şekilde buluşturmak ve süreci hızlandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz platformun henüz bir ayını doldurmadan gördüğü yoğun ilgi insanların şehirleri hakkında ne kadar söz sahibi olmak istediğini göstermesi açısından da önemli. Vodafone teknoloji çözümleriyle vatandaşın akıllı şehir talepleri birleşiyor ve Türkiye’nin akıllı şehirleri hayata geçiyor” dedi.
Herkesin erişimine açık ve ücretsiz olan ‘Akıllı Şehirler Online Platformu’na üye olan kullanıcılar, yaşadıkları şehri seçtikten sonra anketlere katılabiliyor, fikirlerini paylaşıp sunulan fikirleri değerlendirebiliyor.