Dünya Akıncı Brüksel’de KKTC’yi anlatacak

Akıncı Brüksel’de KKTC’yi anlatacak

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kıbrıs sorununa çözüm amacıyla İsviçre’de gerçekleştirilen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, diplomasi trafiği yeniden hız  kazandı.

Akıncı Brüksel’de KKTC’yi anlatacak

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile önceki gün bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu kez de Brüksel’de üst düzey temaslarda bulunmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 5-7 Aralık tarihlerinde Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz’un yanı sıra Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek. Akıncı’nın bu görüşmelerde, Kıbrıs’taki son durumu ve Mont Pelerin zirvelerinin neden sonuçsuz kaldığını anlatacağı ifade edildi. Akıncı, Kıbrıs’taki sürecin Rum lider Nikos Anastasiadis’in tavrı nedeniyle sekteye uğradığını açıklamıştı.

Haberin Devamı


Öte yandan Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Bart Eide de, Ada’da Akıncı ile Anastasiadis arasında mekik dokudu. Eide, liderleri dün akşam ara bölgede yemekte bir araya getirdi.