Siyaset Akıncı piknik alanı olacak

Akıncı piknik alanı olacak

30.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, “Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacak. Orada Ankaralılar piknik yapacak” dedi. Yıldırım, Akıncı’nın yanı sıra darbecilerin kullandığı Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut ve Güvercinlik’in de kapatılacağını açıkladı

Akıncı piknik  alanı olacak

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimin ana karargahı olan Akıncı Üssü’nün kapatılacağını ifade ederek, “Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara’nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak” dedi. Yıldırım, darbe girişimi sırasında tankların çıkıp, helikopterlerin havalandığı Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut, Güvercinlik, Kara Havacılık Okulu’nun da kapatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım’la Kazan ilçesine giderek 15 Temmuz gecesi darbecilere direnirken şehit olanların yakınlarıyla bir araya geldi, yaralanan Cengiz Öztürk, Osman Aydın ve Nurettin Erdal’ı hastanede ziyaret etti.

Cuma namazını Kazan’daki Ulu Camii’de kılan Yıldırım Kazan Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Akıncı piknik  alanı olacak

“Siz generalsiniz”

Yıldırım Belediye önünde toplanan vatandaşlara şöyle seslendi: “Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz, darbeci generaller hapisteler. Kazan’ın dokuz evladı hepimizin kalbindendir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Onlar bu ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran bizim birer yıldızımızdır... Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep, İstiklal Savaşı’nda gösterdiği başarıdan dolayı ‘gazi’ unvanını aldı. Kahramanmaraş, İstiklal Harbi’nden gösterdiği kahramanlıktan dolayı bu unvanı aldı. Şanlıurfa yine gösterdiği fedakarlık ve başarıdan dolayı bu unvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiğimiz, 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığını aldı.”

Haberin Devamı

‘Mesaj alındı’

Vatandaşların, “idam isteriz” sloganı üzerine Yıldırım, “Mesaj alındı. Bu milletin canından, kanından, dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu darbenin sorumlusu Amerika’daki o terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye’ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız” dedi.

‘Hainlerin yuvası’

Kazan halkının darbeye karşı topyekün direndiğini dile getiren Yıldırım, “Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası, şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar, ölümden ölüm beğensinler. Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara’nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, sözlerinin “İncirlik ve Diyarbakır Üssü de kapatılacak” şeklinde yorumlanması üzerine gazetecilerin sorularına “Hain darbe teşebbüsünün merkezi Akıncı, orayı kapatacağız. Hava üslerinden Akıncı kapatılacak, diğerleriyle ilgili bir şey söylemedim. Ama şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, onları şehir dışına alacağız” yanıtını verdi. Yıldırım, darbe girişimi sırasında tankların çıkıp, helikopterlerin havalandığı Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut, Güvercinlik, Kara Havacılık Okulu’nun kapatılacağını söyledi.

‘Bu bir itiraf’

Bir gazetecinin “ABD’den, ‘FETÖ üyesi bazı komutanları muhatap olarak kabul ettiklerini’ belirten açıklamalar geldi. Tutuklanan bazı komutanların, DAEŞ’le mücadeleye zarar vermiş olabileceği ifade ediliyor” demesi üzerine Yıldırım, “Bu bir itiraf mıdır? Bu bir itiraf demek. Nasıl Fetullahçı generaller arkadaşları oluyorsa, o zaman onlar da aynı sınıfa dahil demektir” karşılığını verdi.