Ankara Akıncı Üssü Davasında 7. Celse Devam Ediyor

Akıncı Üssü Davasında 7. Celse Devam Ediyor

09.08.2017 - 16:14 | Son Güncellenme:

.

Akıncı Üssü Davasında 7. Celse Devam Ediyor

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın yedinci celsesi devam ediyor. Duruşmada savunma yapan sanık eski Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan, tek tip kıyafet konusunda, "Devlet bizim yakışıklılığımızdan mı korkuyor?" dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın yedinci celsesi görülmeye devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya öğleden sonra eski Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan’ın savunmasının alınmasıyla devam edildi. Avıalan savunmasında, uygulamaya konulması düşünülen tek tip ve renk kıyafet ile zorunlu saç sakal tıraşı yaptırılmasına değinerek, "Devlet bizim yakışıklılığımızdan mı korkuyor?" dedi.
Olay tarihlerinde doktora hazırlığı için izin aldığını söyleyen Avıalan, "15 temmuz günü Genelkurmay Karargahına gidene kadar lojmanda ders çalışıyordum. Evimde ders çalışıp, evimden dışarı çıkmıyorum. Bu faaliyetlerin içinde olsam, işi gücü bırakıp doktora sınavlarına çalışmak hiç mantıklı olmasa gerek. Saat 20.00’de YAŞ provası yapılacağını öğrendim. Odamda o akşam Cemil Turhan’la YAŞ provalarını konuştuk ve akşamki provaya katılmaya karar verdim. Saat 16.00 civarında lojmana döndüm ve saat 18.00 civarında askeri hattan bir telefon geldi. Karşıdaki kişi bana alınan ciddi bir istihbarat olduğunu ve güvenlik güçleri adı altınca bir terör tehdidi olacağını söyleyerek beni göreve çağırdı. Emri kimin verdiğini sordum, Genelkurmay Başkanının da katılacağı gibi bir şey söyledi. 4. Ana Jet Üssüne gelmemi ve emrin gereğini yapmamı söyledi. Saat 19.00 civarı evden çıkmadan önce Akıncı Üssünü arayıp bilgi almaya çalıştım, telefona çıkan kişi bana detay vermeden sosyal bir faaliyet olacağı bilgisini verdi. Saat 19.30 civarında Akıncı Üssüne giriş yaptım. Akıncı Üssünde hiçbir hazırlık toplantısına katılmadım, zaten orada toplantı yapılacak bir durum da yoktu. Ardından filoya girdim ve orada bulunanlara neden geldiklerini sordum, bana tatbikat yapılacağını söylediler. İrtibat elemanı olduğunu söyleyen birisi bana bir zarf vererek, Genelkurmay Başkanlığına götürmemi söyledi. Ben de üslubundan rahatsız oldum ve götürmem diyerek zarfı geri verdim. Ben o gün özel bir şey için kurye olarak kullanılacaktım" diye konuştu.
Sanık Avıalan, hukuka uygun olmadığını düşündüğü üzerine atılı tüm suçlamaları reddederek savunmasını tamamladı. Çapraz sorgu öncesinde mahkeme başkanı duruşmaya yarım saat ara verdi.