Geri Dön

Akıtma tarifi

Kahvaltı sofralarınızı lezzetli bir akıtma tarifi ile donatmaya ne dersiniz? Hafif lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir tadı olacak akıtma tarifini kısa sürede hazırlayabilir, tüm sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Oldukça basit bir tarif olan akıtmayı isterseniz meyve ile tüketebilir, isterseniz ise lezzetli reçeller ile birlikte yemeyi tercih edebilirsiniz. En lezzetli ve pratik akıtma tarifini sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

Akıtma tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 su bardağı ılık süt
-1 paket instant maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz

Akıtma Nasıl Yapılır?

1.adım: Derin bir kabın içine sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip, karıştırın.
2.adım: Daha sonra karışımın içine un ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Akıcı bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
3.adım: Hamurun üzerini örtüp dinlendirmeye bırakın.
4.adım: Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyip, orta ateşte yağı kızdırın ve hamuru kepçe yardımı ile tavaya dökün.
5.adım: Hamurları üstü göz göz olacak biçimde arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber