Ekonomi ‘AKM’ yenileniyor ‘Kuleli’ müze oluyor

‘AKM’ yenileniyor ‘Kuleli’ müze oluyor

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “İstanbul AKM yenileniyor. Bununla ilgili tanıtımı önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Rami Kışlası dev bir kütüphaneye dönüşüyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binalarını 2019’a yetiştireceğiz. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin restorasyonu hızlı bir şekilde sürdürülecek. Kuleli Askeri Lisesi’nin bir kısmı ulusal müze olacak, bazı kısımlarını da Milli Savunma Üniversitesi kullanacak” dedi.

‘AKM’ yenileniyor ‘Kuleli’  müze oluyor

3. Turizm Şurası tanıtım toplantısında konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“9. Milletlerarası Halk Kültürü Kongresi ve 1. Ulusal Telif Hakları Kongresi’ni yapacağız. Turizmle ilgili seyahat acentelerine desteklerimiz sürecek. Amacımız sadece yüksek sezonda değil düşük sezonlarda da turizm acentelerini destekleyebilecek bir plan üzerinde çalışıyoruz. ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi başladı. Kütüphaneleri ‘yaşayan kütüphaneler’ haline getiriyoruz. Fuat Sezgin ve Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi de bizim övünç kütüphanelerimizden birisi olacak. Eyüp Sultan henüz fikir aşamasında. Eyüp Sultan’ın böyle ayrı, hatta trafikten arındırılarak turistik merkeze getirilmesi önemli bir değer katacaktır.”

30 milyon turist

Kurtulmuş, “Turizmde 2016’daki tabiri caizse dip noktasından artık yukarıya doğru çıktık. İlk 8 aydaki turist sayısı yaklaşık 22 milyon. Geçen yılın ocak-ağustos dönemine göre bu sayı yüzde 26.4 arttı. İnşallah yıl sonuna kadar 30 milyon turist hedefimizi yakalayacağız. Birinci sırayı Rus turistler aldı. 3.3 milyon Rus, 2.5 milyon Alman geldi” dedi.

Kurtulmuş, “Arap turist konusu... Bazı sakıncalar oluşturuyor ama bizim turist seçme gibi bir şeyimiz olmamalı. Araplar da, Avrupalılar da, Uzak Doğulular da buraya gelmeli. Korumamız gereken İstanbul’un kültürü. Önümüzdeki süreçte bir İstanbul çalıştayı gerçekleştireceğiz” dedi.

Kurtulmuş, “Yılın önemli bir kısmını yurtdışında geçiren belediye başkanları ve meclis üyeleri var. İçişleri Bakanlığı tedbiren bunu koydu. Fuarın ya da etkinliğin önemi bir şekilde anlatılırsa istisnai olarak izinler veriliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, “Çin ile karşılıklı olarak vizelerin kolaylaştırılması gerekiyor. Çin’de THY’nin frekansının artırılması, yeni destinasyonların oluşturulması müzakerelerini sürdürüyoruz. 2 milyon turist için altyapı hazırlanmalı” dedi.

Turizmde 3. hamle başlıyor

1-3 Kasım’da Ankara’da yapılacak 3. Turizm Şurası ile turizmde üçüncü hamle dönemine geçeceklerini belirterek, öncelikli hedeflerinin turizmde pazar ve ürün çeşitlendirmesi olduğunu söyledi.

Öncelikli hedeflerinin turizmde pazar ve ürün çeşitlendirmesini gerçekleştirmek olduğunu belirten Kurtulmuş, “Uzak Doğu Asya ile ilgili her kapıyı açmaya gayret edeceğiz. Burada dünya nüfusunun 3’te 1’i bulunuyor” dedi.

Kurtulmuş, ikinci stratejik hedeflerinin de ürün çeşitlendirmesi olduğunu aktararak, “Sadece deniz, kum, güneş turizminin ötesinde sağlık, spor, inanç, doğa, dağ ve kış turizmi gibi alanlardaki ürünlerimizi çeşitlendireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı