Siyaset AKP Grup Başkanvekili Ergün: Temayül yoklaması tek kriter değil

AKP Grup Başkanvekili Ergün: Temayül yoklaması tek kriter değil

03.12.2008 - 14:55 | Son Güncellenme:

.

AKP Grup Başkanvekili Ergün: Temayül yoklaması tek kriter değil

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, partisinin AKP'li 11 büyükşehirde bugün gerçekleştirdiği temayül yoklamasının adayları belirlemede etkisi olacağını, ancak belediye başkanları için tek not olmayacağını söyledi. Ergün, “Seçim değil anket yapıyoruz. Bunu böyle değerlendirmek lazım” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AKP'nin 11 Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için gerçekleştirilen ‘temayül yoklaması’ndan biri Antalya'da Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yoklamanın divan başkanlağını AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve AKP Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani yaptı.

Haberin Devamı

ÜÇ AYAKLI SÜREÇ

Edibe Sözen'in “AKP, bu yoklama ile artık yerel seçim sürecini başlatmış oluyor” diye değerlendirdiği temayül yoklaması ile ilgili değerlendirmede bulunan Grup Başkanvekili Nihat Ergün, partisinin aday belirlemede üç ayaklı bir süreç izlediğini söyledi.
Mevcut belediye başkanlarının çalışmalarının hem kamuoyu yoklamaları, hem de Genel Merkez ekipleri tarafından takip edildiğini kaydeden Ergün, “Temayül yoklamasını, teşkilatımızla yapılan bir anket gibi değerlendirmek gerekir. Aday belirleme noktasında ağırlığı olacak, fakat belediye başkanları hakkında tek not olmayacak. Eğer tüm notlar birbiriyle örtüşürse o zaman yapacak bir şey olmaz” diye konuştu.
Partisinin temayül yoklamasını 12 büyükşehir belediyesinde yapmayı planlarken Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifasıyla bu sayının 11'e düştüğünü hatırlatan Grup Başkanvekili, belediye başkanları hakkındaki son kararı Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun vereceğini söyledi. Temayül yoklamasının ısrarla bir seçim değil anket olduğunu vurgulayan Ergün, anket kağıtlarının Ankara'da değerlendirileceğini kaydetti.
Antalya'daki temayül yoklamasında AKP'li Büyükşehir Belediyesi, Kepez, Korkuteli, Elmalı, Kaş, Kumluca belediye başkanları hakkındaki değerlendirmeler soruldu. Oylamaya teşkilatın tüm yönetim kademelerinde yer alan partililerin ile belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. Kendi hakkında oy kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Hakkımızda hayırlı olmasını diliyorum” dedi.