Ege Akşam yemeğinde çeşit sayısı az olmalı

Akşam yemeğinde çeşit sayısı az olmalı

23.12.2017 - 02:32 | Son Güncellenme:

Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, vatandaşları özellikle akşam yemekleri konusunda uyardı, “Sağlıklı seçimler yapılmalı, çeşit sayısı azaltılmalı” dedi

Akşam yemeğinde çeşit sayısı az olmalı

Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, kişilerin tek bir gecede tükettikleri fazla miktarda yiyeceğin sindirim sistemine aşırı yüklenmeye neden olabileceğini ve bazı sağlık sıkıntıları yaratabileceğini söyledi. Sağlıksız beslenilen bir gecede 2 ile 4 kilo alınabileceğini belirten Berksoy “Yılbaşı yaklaşıyor. Menünüzü iyi oluşturmanız ve seçimlerinizi daha sağlıklı yapmanız önemlidir. Akşam yemeğinde sağlıklı alternatifleri tercih etseniz bile alacağınız kalorileri düşünün” dedi.

Haberin Devamı

‘Baklagiller seçilmeli’

Yılbaşı sofrası için daha az çeşit yemek yapmakla sağlıklı bir yılbaşı gecesine ilk adımın atılacağını söyleyen Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, “Çeşit sayısı arttıkça enerji alımınız artacaktır. Sonraki adım ise meze ve ana yemeklerinizi daha sağlıklı hale getirmek olmalıdır. Mezelerinizi kızartma türü yerine yoğurtlu ve sebzeli hazırlamayı deneyin. Salatalara ekleyeceğiniz sosların mayonez, krema gibi aşırı yağlı yiyeceklerden oluşmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, bu hazırlıkta baklagilleri kullanmak, posa alımınızı arttıracak, kan şekerinizi dengeleyecek ve aşırı kalori alımınızı da engelleyecektir. Ana yemek seçimlerinizi ise ızgara veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlanmış kırmızı et, hindi veya balıktan yana kullanabilirsiniz. Tatlı menünüzde ise şerbetli tatlılardan ziyade sütlü veya meyveli tatlıların yer alması, gece boyunca aşırı kalori alımınızı engelleyecektir” dedi.