Levreği yakalama ve pişirme teknikleri
Eti yağsız ve çok lezzetli olan levrek diğer balıklar gibi kış mevsiminde bol bol tüketilir. Peki, levrek nasıl yakalanır ve pişirme teknikleri nelerdir?
Nasıl yakalanır?
Levrek çok kurnaz bir balıktır. Parçalanmış canlı yemlere asla saldırmaz. Bu nedenle kıyı avcılığı yöntemiyle canlı yavru kefal takılarak avlanması daha kolaydır. Kullandığınız yemin büyüklüğü yakalayacağınız balığın büyüklüğünü belirler. Önce ufak kefaller yakalayabilir ve akşamüzeri bu balıkları düzgün bir şekilde, yaralamadan oltalara takarak levrek avına başlayabilirsiniz. Balıklar hasar gördüğünde değiştirmeyi unutmayın. Aksi takdirde levrekler oltaya gelmeyecektir. Levrek genelde yemi bütün olarak yutar. Eğer sahte olduğunu fark ederse oltayla birlikte geri kusar ve kaçar. Bu nedenle sürekli takipte olmanız gerekir. Olta takımı olarak 23 - 25 milimetrelik misine ve yakalayacağınız balığın boyuna göre kullanılmak üzere bir kanca sizin için yeterli olacaktır.
Nasıl pişirilir?
Balıkları en lezzetli pişirme yöntemi şüphesiz ızgaradır. Hem sağlıklı hem de enfes bir balık istiyorsanız önce güzelce hazırlayıp ardından ızgaraya koymanız gerekmektedir.Pişirmeden önce içi temizlenmiş levrekleri tuz ve karabiberle tatlandırmak akıllıca olacaktır.