Ekonomi Aksaray’da dünyanın testini yapacak!

Aksaray’da dünyanın testini yapacak!

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk, 50. yılını yeni bir yatırımla daha taçlandırıyor. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 8.4 milyon euro’luk yatırımla kurulacak yeni AR-GE Merkezi’nin temelini atan şirket, böylelikle tüm dünyaya test ve mühendislik hizmeti sunan “tek merkez” olacak.

Aksaray’da dünyanın testini yapacak

Tesisin temeli, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda düzenlenen bir törenle atıldı. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Hannes Möller, Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası Direktörü Frank Lehmann ve Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Müdürü Mustafa Üstertuna katıldı.

Haberin Devamı

‘Hiç ara vermedik’

Bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik, Ar-Ge merkezlerinin ulusal hedefleri yakalama doğrultusunda ekonomiye önemli katkılarının olduğunu hatırlatırken, “Ar-Ge merkezleri ve üniversitelerimizde yapılan bütün çalışmalarda, ülkemizin Ar-Ge’ye ayırdığı payda, girdi ile çıktı arasında somut, güçlü bir bağın olmasını istiyoruz. Yani çalışıyor olmak, arıyor olmak, geliştiriyor olmak gibi değil, gerçekten bunun somut sonuçlarını görmek hem firmalara hem ülkemize daha büyük katkı sunmaları eleştirisinde bulunuyoruz. Dolayısıyla bu harcamaların daha fazla hayata dokunması, insanımıza bir şeyler katmasını arzu ediyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Sülün ise şirket olarak yatırımlarına hiç ara vermediklerini hatırlatırken, “Bugün temelini attığımız yatırım, 40 bin metrekare alan üzerinde 8.5 milyon euro’luk bir yatırım. Toplam 215 kişi istihdam edilecek. Bunu şirket olarak, ülke olarak çok önemsiyoruz. Aksaray’dan bütün dünyaya mühendislik ihraç edeceği” dedi.

Haberin Devamı

Geleceğin teknolojisi

Mercedes-Benz Türk’ün, ana şirket Daimler AG’nin küresel Ar-Ge ağı içerisinde “yetkinlik merkezleri” oluşturma stratejisine çerçevesinde yeni sorumluluklar üstlendiğini de vurgulayan Sülün, “Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi, kamyon ürün gamı için Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan Ar-Ge merkezleriyle birlikte Daimler AG’nin küresel ağı içerinde yer alıyor. Diğer ülkelerdeki ekiplerle bilgi alışverişinde bulunan Türkiye’deki mühendisler, küresel ekosistem içerisinde geleceğin teknolojilerini eşzamanlı olarak Türkiye’de geliştirme imkânı buluyor” dedi.

Aksaray’da kurulacak olan yeni Ar-Ge Merkezi’nde kamyon ve kamyon parçaları birçok testten geçirilecek, müşteri kullanımı ve reel yol şartlarını yansıtan güzergâhlarda güvenirlik ve fonksiyon açısından test edilecek. 2018 yılının Temmuz ayı itibariyle Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onayları Aksaray tarafından verilecek.