Aksaray Aksaray'da “Edebiyatımızın Yerli Ve Milli Sesi Tarık Buğra” Paneli Düzenlendi

Aksaray'da “Edebiyatımızın Yerli Ve Milli Sesi Tarık Buğra” Paneli Düzenlendi

18.10.2017 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

Aksarayda “Edebiyatımızın Yerli Ve Milli Sesi Tarık Buğra” Paneli Düzenlendi

Aksaray’da Anadolu Mektebi, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen Tarık Buğra paneli yapıldı.
Program, Tarık Buğra’nın kitaplarını okumuş öğrencilerin katılımıyla Aksaray Kültür Merkezi’nde başladı. “Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra” başlığı altında düzenlenen kültürel programda lise ve üniversite öğrencilerinden Anadolu Mektebi Okuma Grubuna dahil 100 panelist öğrenci Tarık Buğra’yı anlattı. Aksaray, Nevşehir ve Niğde’de farklı mekanlarda düzenlenecek 25 ayrı panele misafirler dışında bu illerde Tarık Buğra okumaları yapan 220 öğrenci de dinleyici olarak katıldı. Ayrıca panellere Tarık Buğra’nın eşi Hatice Bilen ve Tarık Buğra eserleri hakkında çalışmalar yapan yazar ve akademisyenler de dinleyici olarak katıldı.
Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, 2016’da ismini Anadolu Mektebi olarak belirlediği bu faaliyette hedeflerinin gençlerin kendilerini erken tanımaları, öz güven kazanmaları, kendilerine en uygun yüksek öğretim alanını belirlemeleri, kültürel yönden kendilerini yetiştirmeleri olduğunu belirterek, “Ayrıca çevresine ve kendilerine faydalı olmaları gibi gayelerin yanı sıra çalışkan ve doğru sözlü olmak, bir ideale sahip olmak, aile bağlarını güçlendirmek, hayatta kimseye zarar vermemek gibi temel erdemleri öğrencilerimize kazandırmaktır” dedi.
Tarık Buğra programına, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve daire ve okul müdürleri katıldı. "Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra" paneli 18-20 Ekim tarihleri arasında Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerinde gerçekleştirilecek.