Aksaray Aksaray'da Emniyet Sürücüleri Görüntülü Ve Sesli Uyarıyor

Aksaray'da Emniyet Sürücüleri Görüntülü Ve Sesli Uyarıyor

26.01.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

.

Aksarayda Emniyet Sürücüleri Görüntülü Ve Sesli Uyarıyor

Aksaray’da kar yağışı, fırtına ve yollardaki buzlanma sebebiyle trafik ekipleri alarma geçti. Karayollarında görev alan ekipler, polis aracının üzerine monte edilen dijital kayan yazı ve megafonla sürücüleri uyarıyor.
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, kar yağışı, fırtına ve yollarda oluşan buzlanmalar sebebiyle karayollarındaki kazaları önlemek adına alarma geçti. Aksaray-Ankara, Konya, Adana ve Nevşehir karayollarında görev alan polis ekipleri, polis araçlarının üzerine yerleştirilen dijital kayan yazı ve megafonla sürücülere sesli ve görüntülü uyarılarda bulunuyor. Konuyla ilgili bilgiler veren İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican, amaçlarının meydana gelen kazaları en az seviyeye indirmek olduğunu belirterek, “Aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda karlanma ve buzlanma olabiliyor. Güzergahlarımızda olası kazaları önlemek amacıyla sürücülerimizi kayan yazılı aracımızla vatandaşların dikkatini çekecek şekilde yol durumuyla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Bu şekilde vatandaşların yolda seyrederken daha dikkatli seyretmeleri için, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeleri için çaba sarf ediyoruz. Bu güzergahlarımızı biz daha önceden tespit ediyoruz. Karayollarıyla da irtibata geçerek hangi bölgelerde sıkıntı varsa tuzlama ve kumlama çalışması yapılmasını sağlıyoruz. Böylece vatandaşlarımızın kazasız belasız ulaşımlarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Sürücüler emniyet şeridini ihlal etmesin”
Sevgican, kaza mahallerinde birçok meraklı vatandaşın araçları ile emniyet şeritlerini kapatarak sağlık ve güvenlik ekiplerinin olay yerine ulaşmasını engellediğini de belirterek, “Vatandaşlarımızdan da bir isteğimiz var. Olası bir kaza olması durumunda meraklı vatandaşlarımız emniyet şeridini kapatıp olay yerine gerek ambulans, itfaiye, AFAD ve diğer araçlarının intikalini kısıtlıyor. Kesinlikle emniyet şeridini ihlal etmemelerini istiyoruz. Bu tür havalarda da vatandaşlarımızın hızlarını hava durumuna göre uydurmalarını ve aşırı süratle gitmemelerini istiyoruz. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde gizli buzlanmalara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yazarlar