Aksaray Aksaray'da engellilere özel eğitim şenliği

Aksaray'da engellilere özel eğitim şenliği

08.05.2014 - 17:21 | Son Güncellenme:

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında "Özel Eğitim Şenliği" düzenlendi.

Aksarayda engellilere özel eğitim şenliği

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında "Özel Eğitim Şenliği" düzenlendi.
Şenliğin engelli öğrenciler ve vatandaşlara karşı önyargıları ortadan kaldırmak, onlar adına farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, onlara acıyarak bakan insanlar yerine fırsatlar verip destekleyen bilinçte insanlar oluşturmaya çalışmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. Şenliğe, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Cumhuriyet Savcısı Aylin Kızıldere Yalçınkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Milli Eğitim Müdürümüz Eren Koçaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birisinin engelli bireylere nasıl davranıldığıyla ölçüldüğüne dikkat çeken Ant, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Eren Koçaş, engelliliğin dünyamızın genel bir sorunu olduğuna dikkat çekerek, Engelliler Haftası’nın sadece ülkemizde değil, birleşmiş milletlere bağlı 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi. Engellilerimizin sosyal hayata tam ve etkin biçimde katılmalarını sağlamanın ilk ve en önemli şartının, ihtiyaç duydukları ve istedikleri eğitimi almalarını sağlamak olduğunu belirten Eren Koçaş, tüm öğrencilerimizin engelliler haftasını kutladı.
Konuşmaların ardından özel eğitim öğrencileri tarafından şiirler okunarak, halk oyunları ve tiyatro gösterileri yapıldı.