Afyonkarahisar Akü'de Mezuniyet Töreni

Akü'de Mezuniyet Töreni

16.05.2017 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

Aküde Mezuniyet Töreni

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) 2016-2017 akademik yılında mezun olan 11 bin 135 öğrenci için tören düzenlendi.

Haberin Devamı

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri müzik dinletisi sundu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, törende yaptığı konuşmada, 2016-2017 akademik yılında 6 bin 635'i lisans, 4 bin 500'ü ise ön lisans olmak üzere toplam 11 bin 135 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

Üniversitelerin, kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen ve öğrenmeyi öğreten kurumlar olduğunu ifade eden Solak, şöyle konuştu:

"AKÜ olarak kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, modern dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere önem veren, proje tabanlı araştırmalara inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, yaşayarak öğrenme ve sürekli eğitim tekniklerini etkin kılabilen, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olmak için tüm akademik personelimiz ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz."

Haberin Devamı

Her geçen gün öğrencilerin öğrenim görmekten ve mezun olmaktan gurur duyacağı bir üniversite olmak için çalıştıklarını ifade eden Solak, "Çalışmaya da aynı hızda devam edeceğiz. Her alanda, her geçen gün büyük atılımlar yapan ve değişimler gerçekleştiren üniversitemizin başarısı, kuşkusuz siz mezunlarımızın başarıları ile özdeştir. Bizleri ve özellikle mezunu olmaktan gurur duyacağınız üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız." diye konuştu.

Törenin sonunda, fakülte ve yüksekokullarını ilk üç sırada bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi. Daha sonra öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

Törene, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ'de görev yapan öğretim elemanları ve aileler katıldı.