Gündem AKUT’un merkezine tahliye tebligatı

AKUT’un merkezine tahliye tebligatı

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Valiliği, AKUT’tan 15 yıldır kullandığı binayı boşaltmasını istedi. Kararı ‘siyasi’ olarak nitelendiren AKUT Başkanı Mahruki, “İtiraz hakkımızı kullanacağız” dedi

AKUT’un merkezine tahliye tebligatı

İstanbul Valiliği, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) 49 yıllığına kiraladığı binanın 15 gün içinde boşaltmasını istedi. Valilikten AKUT’a gönderilen yazıda, 2002’de 49 yıllığına kiralanan yerleşkenin irtifak hakkı kararının iptal edildiği ve 15 gün içinde binayı boşaltmaları gerektiği belirtildi. Tebligatta, “Talep edilen söz konusu taşınmazın ön izin, irtifak hakkına dönüştürülemediğinden, söz konusu taşınmazı, yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde boş ve işgalsiz olarak idaremize teslim edilmesi, aksi halde 2886 sayılı kanunun 75. maddesi hükümleri uyarınca tahliye ettirilecektir” ifadeleri yer aldı.

‘Asla boşaltmayacağız’

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, kararı ‘siyasi’ olarak niteledi. Uzun zamandan bu yana AKUT’la ilgili düğmeye basılacağını duyduklarını belirten Mahruki şöyle konuştu:

“Bülent Ecevit tarafından derneğimize 49 yıllığına kiralanan yerleşkeden 15 gün içinde çıkmamız isteniyor. Halbuki bütün bu süreçte gerekli yerlerle sık sık yaptığımız görüşmelerde bize hiçbir eksiğimizin bulunmadığı söylenmişti. Bu durum kararın siyasi olduğunu gösteriyor. Karara itiraz hakkımızı kullanacağız. Merkezi asla boşaltmayacağız. Biz bu binayı harap bir halde teslim aldık. Geçen 15 yılda binayı daha iyi hale getirmeye çabaladık. AKUT iktidarın en büyük rahatsızlıklarından biri. Artık kamu görevlisi üyelerimiz bile dernekten ayrılıyor. Örneğin Niğde’de öğretmen üyelerimiz ‘Sürgün yeriz’ endişesiyle ayrıldı. Türkiye’de 100 binden fazla dernek arasında izin almaksızın yardım toplayan 9 dernekten biriyiz. Amaç beni derneğin başından göndermek olabilir. Son dönemde Cumhurbaşkanı hakkında söylediklerim cımbızlanarak hakaret olarak lanse ettiriliyor.”