Sakarya AKYAZI BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DENEME SINAVI

AKYAZI BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DENEME SINAVI

05.11.2015 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

AKYAZI BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DENEME SINAVI

Eğitime her zaman önem ve öncelik veren, eğitim faaliyetlerine aralıksız devam eden Akyazı Belediyesi çalışmalar kapsamında yarın Akyazı Milli Eğitim müdürlüğünün denetiminde Akyazı genelinde 11 lise 27 orta okulda ücretsiz SBS ve YGS sınavı yaptı.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda öğrencileri YSG ve SBS sınavlarına hazırlanmasında katkı sağlama gayretinde olan Akyazı Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda bu yıl Akyazı Kitapçım kitap evinde hazırlattığı sınav kitapçıklarını milli eğitim müdürlüğü’ne teslim ederek sınav hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerin hem YGS hem de SBS sınavlarına hazırlanmalarında önemli bir seviye tespiti olacak bu sınav ile İlçe genelinde 11’i lise ve 27’si ortaokul olmak üzere iki bin 400 öğrenci Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan bu sınav ile asıl sınav öncesi güzel bir prova yaparak heyecanlarını da bir nebze olsun yenmiş oldular. Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Derya Aksima Yazıcı ile sınav yapılan okullara ziyarette bulundu. Sınav başlamasından önce öğrencilere yaptığı ziyaret esnasında öğrencilerle karşılıklı sohbet eden Başkan Akcan öğrencilere sınavda başarılar diledi.Başkan Akcan ilköğretim okulu öğrencilerine yanında getirdiği küçük ikramlardan dağıtırken okulda ufak bir kaza yaşayan minik öğrenciye de buz tedavisinde bulundu.
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan yaptığı açıklamada, “Hem Lise hem de ortaokul öğrencilerimiz için hazırladığımız YGS ve SBS sınavlarımızı 05 Kasım Perşembe günü bugün yaptık. Ben de sınavlardan önce okullarımızı gezerek sınava giren öğrencilerimize moral ve motivasyon vermek amacıyla ziyaret ettim. Öğrencilerimizin gözlerinde ışık çok güzeldi. Sınavlarımız 11’i lise ve 27’si ortaokul olmak üzere toplam 38 okulda gerçekleşti ve bu sınavlar 2 bin 400 öğrencimiz için bir dönüm noktası oldu. Asıl YGS ve SBS sınavı öncesinde öğrencilerin eksiklerini ve yanlışlarını görmeleri, İleri ki hedeflerine ulaşmalarında onlara yol gösteren hocaları ile kalan zamanda bir araya gelerek nerede yanlış yaptıklarını tespit etmeleri ve düzeltmeleri açısından büyük rol oynadı. Akyazı Belediyesinin önceliği bundan önce hep eğitim olmuştur, bundan sonra da her zaman eğitim önceliğimiz olacaktır. Gelecek nesillerimize bırakacağımız en önemli miras eğitimdir”dedi.