Aydın Alageyikler Fotokapanla Görüntülendi

Alageyikler Fotokapanla Görüntülendi

28.07.2017 - 12:47 | Son Güncellenme:

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na bırakılan ve sayıları 40'a ulaşan alageyiklerin gelişimi fotokapanla takip ediliyor

Alageyikler Fotokapanla Görüntülendi

AYDIN (AA) - Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda nesli tükenmekte olan alageyikler fotokapanla görüntülendi.

Haberin Devamı

Milli Park Müdürü Koray Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin endemik bitki türleri ve nesli tükenmekte olan hayvan türleri kadar koylarıyla da ilgi çektiğini söyledi.

Yaklaşık 27 bin 675 hektarlık alana sahip milli parkın yılın ilk yarısında 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aşık, şöyle konuştu:

"Burası kaynak değer olarak dünyadaki sayılı milli parklardan birisidir. Akdeniz, Avrupa-Sibirya ve İran-Turan bitki türlerinin tüm özelliklerini burada görmeniz mümkün. Yaban hayatı olarak da çok zengin bir bölge. 37 çeşit memeli türü ve 47 çeşit sürüngen yaşıyor. Nesli tehlike altında olan alageyikler ve Akdeniz fokuna ev sahipliği yapıyoruz."

Aşık, Antalya Alageyik Yetiştirme İstasyonu'ndan getirilen 20 alageyiğin 2010 yılında milli parka bırakıldığını anımsattı.

Haberin Devamı

Alageyiklerin, milli parkın farklı bölgelerine yerleştirilen 23 fotokapanla takip edildiğini anlatan Aşık, "2010 yılından beri varlıklarını burada sürdüren alageyiklerin sayısı şu anda 40'a kadar yükseldi. Alageyiklerin geçmişte burada bulunduğu ve nesillerinin tükendiğini biliyoruz. Alageyiklerin milli parkımıza tam olarak uyum sağladığını görmek bizleri mutlu ediyor." dedi.

Aşık, milli parkta hayvanlar için yapay sulama alanları oluşturduklarını kaydetti.

Öte yandan, alageyiklerin milli parkta ikişerli gruplar halinde dolaştıkları ve su kenarlarında yoğunluk oluşturdukları, fotokapan görüntüleriyle tespit edildi.