Manisa ALAŞEHİR’DE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

ALAŞEHİR’DE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

30.09.2014 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

ALAŞEHİR’DE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

Alaşehir Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle emzirmeyle ilgili çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde emzirmenin önemi, anne sütünün önemi, bebek ve anne sağlığıyla ilgili seminer verilecek.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurşen Çelik Ertunç, anne sütü ile beslenmenin anne ve bebeğe çok faydası olan bir beslenme şekli olduğunu belirterek "American Pediatri Akademisi ve Dünya Sağlık Örgütü; bebekler için anne sütü ile beslenmeyi önermekte ve ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeyi desteklemektedir. Sonra uygun ek gıdalarla iki yaşına kadar anne sütü önerilmektedir. Anne sütü ile beslenme bebek ve anne sağlığına katkıları yanında ekonomik ve sosyal anlamda fayda da sağlamaktadır" dedi.
Anne sütünün mükemmel bir besin içeriğine sahip olduğunu kaydeden Ertunç, şu bilgileri verdi:
"Anne sütünde bol miktarda esansiyel aminoasitler bulunur. Santral sinir sisteminin gelişmesinde, büyüme uyarıcısı ve görme izlevlerinin gelişiminde rol oynarlar. Anne sütünün ortalama kalori değeri 70 kcal/dl olup bulunan yüzde 50’sini anne sütündeki yağ sağlamaktadır. Anne sütünün temel şeker içeriği laktozdur. Laktoz kalsiyum emilimini kolaylaştırır ve bağırsakta ishal gelişimini önleyen laktobasillusbifidusun gelişimini kolaylaştırır. Anne sütü alan bebeklerde D vitamini ve demir dışında hiçbir ek gıdaya ihtiyaç yoktur. Anne sütü ile beslenme çocuğu enfeksiyonlardan korur. Emziren annelerde gebelik sonrası gelen depresyon riskini azaltmaktadır. Anne ve bebeğin birbirine bağlanması daha kısa sürede olur. Annede DM, meme ve yumurtalık kanseri gelişmesi ve diyabet az görülür."
Hastane Yöneticisi Başhekim Op.Dr. Aydın Er ise; bebek dostu bir hastane olduklarını belirterek şunları söyledi: "Anne sütü annenin yavrusuna en güzel hediyesidir. Hayata en güzel başlangıç anne sütüyle olur. Sağlıklı nesiller, emzirilen bebeklerden oluşmaktadır. Bebeğin en mutlu olacağı yer anne kucağıdır. Emzirme bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun ve eşi bulunmaz bir beslenme yöntemidir. Sağlıklı nesiller için ilk altı ay sadece anne sütü ile besleyiniz. Sonra uygun ek gıdalarla iki yaşına kadar emzirmeye devam edilmesi gerekiyor."