Gündem Alaska Hakkında Hiç Bilmediğiniz Detaylar

Alaska Hakkında Hiç Bilmediğiniz Detaylar

28.04.2018 - 12:41 | Son Güncellenme:

Alaska eyaletinin başkenti Juneau‘dur. Eskimo dilleri ve İspanyolca da kullanılan diller arasındadır. 739.795 nüfusa sahiptir. Alaska’nın telefon kodu 1907’dir. Plaka kodu ise AK’dir. Alaska içerisinde şehir içi yolculukları otobüs, taksi ve bisiklet ile sağlayabilmek mümkündür.

Alaska Hakkında Hiç Bilmediğiniz Detaylar

Alaska dağ sporlarının da yoğun yaşandığı bir bölgedir. Fur Rendezvous festivali ise Alaska’nın en büyük festivallerindendir. Fur Rendezvous festivalinde köpek ve ren geyiği kızak yarışmaları yapılmakta ve birçok spor müsabakaları düzenlenmektedir. Şubat ayının son haftalarında düzenlenen bu festival çok sayıda turisti de bölgeye çekmekte ve yoğunluk yaşanmaktadır.

Haberin Devamı

Alaska’nın keşfi Danimarkalı bir kaptan olan Vitus Bering tarafından yapılmıştır. 1741 tarihinde gerçekleşen bu keşif ile birçok devlet Alaska’yı himayesi altına almak istemiştir. Alaska uzun süre Rus himayesi altında kalmıştır. 1876 tarihinde Amerika Alaska’yı Ruslardan satın almıştır ve burada birçok deniz üssü kurmuştur. Eyalet olma mücadelesini 1958’de kazanan Alaska, Amerika Birleşik Devletleri’nin 49. Eyaleti olmuştur.

Alaska’yı Neden Ziyaret Etmeliyiz?

· Doğa harikası bir yer olması

· Muhteşem manzaralı bir başkente sahip olması

· Altın Buzul

· Doğa harikası birçok nehrin bulunması

· Birçok çeşit nadir görülen hayvan türleri

· Dağ sporları yapılabilmesinin mümkün olması

Haberin Devamı

Alaska’da Gezilecek Yerler

Denali Milli Parkı, Tracy arm fiyortu, Glacier Körfezi Milli Parkı, Mendenhall glacier, Kenai fiyortları milli parkı, Anchorage Doğal Tarihi Müzesi, Alaska Sealife center, El dorada altın madeni, H2oasis kapalı Su parkı, Alaska inside passage, Buzul mağaraları, Seward, Park road, Matanuska glacier, Holgate glacier, Dalton highway, Mc hugh Creek Recreation Area.

Alaska’da Ne Yenir Ne İçilir?

Alaska deniz mahsullerinin bol olduğu bir bölgedir bu sebeple deniz ürünleri mutfaklarında bol tüketilir. Somon en revaçta olan balık türüdür. Diğer Alaska lezzetleri ise; akutq, pisi balığı, kral yengeci, ren geyiği eti, negaasget, uutng, iitat, marallat, ayuq, sourdough gibi yemeklerdir.