Gündem Alçaklığın sonu yok!

Alçaklığın sonu yok!

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiminin hemen ardından ‘Beleştepe’ olarak adlandırılan bölgede ve Maçka’da biri canlı bomba ile diğeri bombalı araçla yapıldığı üzerinde durulan iki patlama oldu Hedefin stadyumda görevli çevik kuvvet olduğu belirtildi. Şehitler ve çok sayıda yaralının olduğu açıklandı. Saldırıda TOMA, İETT otobüsleri ve özel araçlar da hasar gördü

Alçaklığın sonu yok

Vodafone Arena’da dün akşam oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiminin hemen ardından saat 22.30 sıralarında İstanbul’da Taksim, Beşiktaş ve Üsküdar’dan da duyulan büyük bir patlama oldu. ‘Beleştepe’ diye adlandırılan stadın yakınında bölgede meydana gelen patlamayla, stadyumda görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan bir araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edilerek yaralılar hastanelere gönderildi. Saldırıda Gümüşsuyu yokuşu civarındaki toplumsal olaylara müdahale aracı, İETT otobüsleri, bazı dolmuş ve özel araçlar da büyük hasar gördü. Bazı binaların camları kırıldı. Kara ve denizden güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılırken Gümüşsuyu, Maçka civarında polis helikopterleri gece boyunca devriye gezdi.

Haberin Devamı

Alçaklığın sonu yok

‘Merak etme, iyiyim’

Patlamanın olduğu yere sıcağı sıcağına ulaşan Milliyet muhabiri Burak Dursun, yaşanan paniğe tanık oldu. Şarjı biten bir çevik kuvvet polisi muhabirimizin telefonuyla aradığı eşine, “Önce iki araç patladı, hemen ardından da bir canlı bomba kendini patlattı. Arkadaşım Hasan bacağından yaralandı ve Şişli Etfal’e götürüldü. Şimdi onun yanına gidiyorum. Merak etme, ben iyiyim” dedi.

Alçaklığın sonu yok

‘İki patlama oldu’

Bölgede restoran işletmecisi Nihat Yıldız, “Büyük bir patlamayla bir alev topu çıktığını gördük. Bir dakika arayla iki patlama oldu. Restoranın camları basınçla parçalanıp üzerimize yığıldı” diye olayı anlattı. Bir diğer görgü tanığı Abdullah Çavuş da maç için Bursa’dan geldiklerini belirtip, “Maçtan çıktık, yaklaşık 10 dakika geçmişti, taraftar arabaları hareket etti. Yol açılır açılmaz patlama oldu. Stattan çıkıp yemek için kalacağımız otele girecektik. Camlar basınçla üzerimize saçıldı. Silah sesleri duyduk, otelin içine girip bir köşeye sığındık” dedi. Patlama sırasında Dolmabahçe’de bir kafede oturduğunu söyleyen Elif Öztürk de büyük bir alev topu oluştuğunu belirterek, “Daha sonra güvenli bir yere geçmeye çalıştık. Bunu yapanlar insan olamaz, hepsine lanet olsun” diye yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Beleştepe’de oldu

Meclis Genel Kurulu’nda, bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında olaya ilişkin milletvekillerine bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis” diye konuştu. Daha sonra İstanbul’a gelen Soylu, “İki ayrı patlamanın olduğu yönünde bilgiler geldiğini, Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım bilgi aldı

Patlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı. Tarabya’daki ikametgahında bulunan Erdoğan’ın gelişmeleri Enerji Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

Yayın yasağı geldi

RTÜK patlamanın ardından olayla ilgili haberlere geçici olarak yayın yasağı getirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’taki patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

‘Kan ihtiyacı yok’

Sağlık Bakanlığı, bombalı saldırı nedeniyle hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı saldırının ardından yaralıların bulunduğu hastanelerde herhangi bir kan ihtiyacının bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

‘Stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra oldu’

Alçaklığın sonu yok

Bursaspor’un taraftar grubu Teksas’ın tribün lideri Selim Kurtulan, stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını, patlama sesini çıktıktan 5 dakika sonra duyduklarını belirtip şöyle konuştu: “Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz.”

Bursaspor Basın Sözcüsü Suat Paçacı da patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını söyleyip, şöyle devam etti: “Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık. Durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Yaralılara geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz.”

Haberin Devamı

TFF: Alçakca saldırıyı lanetliyoruz

Alçaklığın sonu yok

Meydana gelen terör saldırısını Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm kulüpler lanetledi. Türkiye Futbol Federasyonu yayınladığı açıklamada, “İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena önünde meydana gelen hain bombalı saldırıda, çok sayıda polis ve vatandaşımızın yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı. Diğer federasyonlar da birbiri ardına açıklamalarda bulunarak teröre tepki gösterdiler ve üzüntülerini dile getirdi.



Yazarlar