Muş Aldığı Destekle Mantar Üreticisi Oldu

Aldığı Destekle Mantar Üreticisi Oldu

23.10.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

Aldığı Destekle Mantar Üreticisi Oldu

MUŞ (AA) - Muş'ta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden hibe desteği alan Mehmet Han Yavaş, Göl köyünde istiridye mantarı üretmeye başladı.

Haberin Devamı

Köydeki evinin bahçesinde oluşturduğu alanda 6 ay önce üretime başlayan Yavaş, şimdi mantarları satarak ekonomik kazanç elde ediyor.

On yıl önce Adana'da mantar üretimi ve organik tarım kursuna katılarak sertifika aldığını anlatan Yavaş, daha sonra mantar üretimi yapan bir firmada çalışarak bilgilerini geliştirme imkanı bulduğunu söyledi.

Köyüne dönerek mantar üretmeyi planladığını anlatan Yavaş, şöyle konuştu:

"Genç çiftçi projesinden faydalanmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne müracaat ettim. Projemin onaylanmasının ardından kendime ait arazide 150 metrekare kapalı alanda kurduğum tesisle burada istiridye mantarı üretmeye başladım. Haziran ayında başladığım çalışmalarda 3 aylık sürede 2 ton mantar elde ettim ve ürettiği mantarları il merkezine getirerek kilosunu 15 liraya satmaya başladım. Bir yıl içinde 50-60 bin lira arasında gelir elde etmeyi düşünüyorum. Ancak kapasitemi arttırmayı planlıyorum. Bu nedenle İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden destek bekliyorum."