Gündem ‘Alerjik’ durumu doktora söylenmedi

‘Alerjik’ durumu doktora söylenmedi

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İğne yapıldıktan sonra ölen Hüseyin’in soruşturmasına kaymakamlık ‘alerjik durumu hasta yakınlarınca bilinmediği için doktorun bilgilendirilmemesi’ gerekçesiyle izin vermedi...

‘Alerjik’ durumu doktora söylenmedi

Küçükçekmece’de iğne yapıldıktan sonra ölen 7 yaşındaki Hüseyin’e alerjik etkisine bakmadan iğneyi yaptıran doktora yönelik soruşturmaya kaymakamlık izin vermedi. Gerekçe ise, ‘Çocuğun alerjik durumu hasta yakınlarınca bilinmediği için doktorun bilgilendirilmemesi’.

Haberin Devamı

İstanbul Küçükçekmece’de geçtiğimiz ocak ayında rahatsızlanıp Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 7 yaşındaki Hüseyin Alemdar Talan iddiaya göre yanlış iğne sonucu hayatını kaybetti. Hüseyin’in ölümün ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kamu hizmetlisi olduğu için doktor G.B. için savcılık soruşturma izni istedi. Ancak kaymakamlık, yapılan ön önceleme sonrası çocuğun ölümünde doktorun kusurunun olmadığı gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. Kaymakamlığın savcılığa sunduğu yazıda ön incelemeyi Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli doktor A.D.’nin yaptığı bilgisine yer verilerek, “Yapılan tıbbi müdahale ve reçetenin, ayrıntılı tetkik ve tahlil sonuçlarına ve hastanın yaşına uygun olarak düzenlendiği, doktor G.B. tarafından hasta hakkında hasta yakınına gerekli bilgilendirme yapıldığı, ancak yakınlarının hastanın alerjik durumunu bilmediğinden doktor G.B.’yi bilgilendirmediği anlaşıldığı, G.B.’nin bir kusurunun olmadığı” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

‘Doktor korunuyor’

Karara tepki gösteren ailenin avukatı Pekay Salmanoğlu, “Tebliğ edilen kararda hasta yakınlarının, çocuğunun alerjik durumu hakkında doktora bilgi vermediğine yer verilmiş. Böyle bir saçmalık mı olur? Doktor bir hastanın alerjik durumunun olup olmadığını kendisi araştırmalı. Eğitim ve araştırma hastanesinde hasta yakınlarının söylemine göre değil, tetkikler sonucu böyle bir iğne yazılmalı. Doktor herhangi test yapmadan ilacın o çocuk üzerinden alerjik bir etki oluşturup, oluşturmadığını tespit etmeden, bu çocuğun hayatına mal olacağını ön görmeden iğneyi yazıyor. Sonra da ‘Yakınları alerjik durumun olduğunu söylemedi’ diyor. Bu, doktorun soruşturmadan kurtarılmasına yönelik atılmış bir adım. İdarenin memurunu korumasından başka bir şey değil. Bölge İdare Mahkemesine itiraz edeceğiz” diye konuştu.