Gündem ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES 2018 başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES 2018 başvuru ücreti ne kadar?

08.03.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) başvuruları resmen başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile 6 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan ALES başvuru detayları belli oldu. İşte ALES başvurularına dair tüm ayrıntılar...

ALES başvurusu nasıl yapılır ALES 2018 başvuru ücreti ne kadar

ALES başvuru işlemlerine start verildi. Binlerce aday tarafından merakla beklenen ALES başvuru işlemlerine ilişkin açıklama ÖSYM'den geldi. Peki ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte ALES başvurularına dair merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLADI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

İlkbahar dönemi sınav başvuruları 7 Mart 2018 tarihinde başladı, 15 Mart 2018 tarihinde sona eriyor. Geç başvuru günü ise tek bir gün içerisinde yapılacak: 28 Mart 2018! Sonbahar dönemi sınav başvuruları ise 19 Eylül 2018 tarihinde başlayacak, 27 Eylül 2018 tarihinde sona erecek. Geç başvuru günü ise 10 Ekim 2018!

BAŞVURU NEREDEN YAPILIYOR?

Başvurular internet ve sınav koordinasyon merkezlerinden yapılıyor. Sınav merkezinin sisteminde 50 ayı geçmeyen fotoğrafa sahip olan kişiler, internet üzerinden başvuru yaparken, sistemde fotoğraf 50 ayı geçmesi durumunda koordinasyon merkezlerinde başvurularını yapmaları gerekiyor.

ALES BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

ALES SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Ales sınavına girecek olan 100 Türk Lirası yatırması gerekiyor. Sınav ücreti, iki yerden ödeniyor: ÖSYM ÖDEME sayfası ve sınav merkezinin belirlediği bankalar ve ATM’ler. İnternet üzerinden ücreti yatırmak için tıklayınız

Dikkat! Sınav ücretleri, kayıt işlemleri yapıldıktan sonra yatırılacak. Sınav ücretlerini ödemeyen kişiler sınava giremiyor.

Banka üzerinden ücret ödemek isteyenler: Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

SINAVLAR NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı, sınavların 81 ilde yapılacağını önceden açıklamıştı. İlkbahar döneminin sınav tarihi 6 Mayıs 2018, saat 10:15! Sonbahar döneminin sınav tarihi ise 18 Kasım 2018, saat 10:15! Merak edilen soru: 15 dakika kuralı geçerli mi?

Haberin Devamı

KILAVUZDA 15 DAKİKA KURALI UYARISI VAR MI?

Yayımlanan kılavuzda 15 dakika kuralı bulunmamaktadır. Sınav giriş belgesi yayımlandığında, sınav merkezi 15 dakika kuralı üzerine resmi açıklama yapması bekleniliyor.

SONUÇLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

Akademik Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavına girenler sonuçlar üzerinden 3 yıl işlem yapabilirken, bu süre 5 yıla çıkartılmıştır.

BAŞVURU BİTİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UYARI

Sınav merkezi, yayımladığı kılavuzda önemli bir uyarıda bulunuyor. Yayımlanan kılavuzda “DİKKAT: BU AŞAMADA BAŞVURUNUZ HENÜZ TAMAMLANMAMIŞTIR! Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ONAY KODUNU GÖREVLİYE BİLDİRİNİZ. Görevli onay kodunu girdikten sonra başvuru bilgileriniz sisteme kaydedilecektir. Onay kodu girilmeyen başvurularda başvuru bilgileri sisteme kaydedilmiş olmayacağından geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Başvuru bilgilerinizin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak BAŞVURUNUZU TAMAMLAYINIZ. Başvurunuzu başvuru tarihleri içinde https://ais.osym.gov.tr üzerinden MUTLAKA KONTROL EDİNİZ. Aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü alarak sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız.” uyarısında bulundu.