Gündem ALES başvuruları ne zaman sona erecek?

ALES başvuruları ne zaman sona erecek?

30.09.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:

ALES başvuru işlemleri başladı. Adaylar 26 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında başvurularını tamamlayabilecek. ALES başvurusu nasıl yapılır? Bu yıl ALES’te hangi değişiklikler uygulamaya konuldu?

ALES başvuruları ne zaman sona erecek

ALES başvuruları, 4 Ekim’de sona erecek. Belirlenen süre içerisinde adayların aday işlemleri sisteminden başvuru yaparak sınav ücretini yatırması gerekiyor. 4 Ekim’e kadar başvuru yapamayan aday, geç başvuru gününde sınav başvurusu yapabilecek. Yeni yapılan ALES değişiklikleri bu sınavda uygulamaya konulacak.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES başvuru işlemleri, ais.osym.gov.tr internet sitesine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile girilerek gerçekleştirilir. Sistem üzerinden başvuru yapan adaylar, kılavuzda yer alan ödeme seçeneklerini kullanarak sınav ücretini ödeyebilir. Adayların başvuru yapabilmesi için, sistemde güncel fotoğrafları bulunmalıdır. Son 50 ay içinde çekilip sisteme yüklenmeyen fotoğraflar güncel sayılmaz. Adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerinden fotoğraflarını güncelletebilir ve sınav başvurusu yapabilir. Bu işlem için adaylardan 5 Türk Lirası ücret alınır. Sınav için sistemden başvuru yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuruları da geçersiz olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

26 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında sınav başvurusunu tamamlamayan adaylar, geç başvuru günü olan 18 Ekim’de de ALES için başvuru yapabilirler. Normal başvuru sürecinde ödenen ücret 90 Türk Lirası, geç başvuru gününde ödenen ücret ise 135 Türk Lirası’dır. Bunun dışında geç başvuru yapacak adaylar sınava sadece Ankara’da girebilirler.

SINAVDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

ALES için bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler; ALES puanı geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı. Sınav süresi 180 dakikadan 100 dakikaya, sınav soru sayısı da 160’tan 100’e indirildi. ALES eşit ağırlık puanı hesaplamasında sözel ve sayısal testlerin ağırlıklarının yüzde 50 olması kararlaştırıldı. Değişikliklerin gelen talepler ve eleştiriler doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

ALES ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

ALES sonbahar dönemi ücreti 90 Türk Lirasıdır. Adaylar ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanından kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapabilirler. Bunun dışında;

-Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

Haberin Devamı

- Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı