Gündem e-ALES deneme sınavı dönemi başlıyor! Ales deneme sınavı nasıl yapılır?

e-ALES deneme sınavı dönemi başlıyor! Ales deneme sınavı nasıl yapılır?

06.01.2017 - 09:41 | Son Güncellenme:

ALES, 11 Şubat'ta ilk kez elektronik ortamda yapılacak. Adayların sisteme aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak'ta 'e-ALES Deneme Sınavı' yapılacak. e-ALES başvuruları https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilecek.

e-ALES deneme sınavı dönemi başlıyor Ales deneme sınavı nasıl yapılır

ANKARA (AA) - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) 11 Şubat'ta ilk kez elektronik ortamda yapılacağını belirterek, "Adayların sisteme aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak'ta 'e-ALES Deneme Sınavı' yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Şubat'ta ALES'in ilk kez e-sınav ortamında gerçekleştirileceği hatırlattı.

Adayların sisteme aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak 2017'de Ankara'da Esenboğa e-Sınav Merkezi'nde "e-ALES Deneme Sınavı"nın uygulanacağını belirten Demir, şöyle konuştu.

"Aynı zamanda kendini denemek isteyen adaylar için bir imkan oluşturuyoruz. ÖSYM'nin bir sınav için deneme yaptığı ilk uygulama olacak. Deneme sınavı sonuçları, hiçbir amaçla kullanılamayacak. Sınav sonuçlarının, 11 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek olan e-ALES'e bir etkisi olmayacak. 2017 e-ALES Deneme Sınavı'na başvuran adaylar, aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS'lere başvuruda bulunabilecek."

"e-ALES Deneme Sınavı"na başvuruların bugünden itibaren 18 Ocak 2017'ye kadar yapılabileceğinin altını çizen Demir, sınav ücretinin 20 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

İŞTE ÖSYM'DEN YAPILAN e- ALES DUYURUSU:

e-ALES 11 Şubat 2017 tarihinde elektronik ortamda yapılacağından, isteyen adayların sisteme aşinalık kazanmasını sağlamak için 28 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde saat 14:30'da “e-ALES Deneme Sınavı” uygulanacaktır.

e-ALES Deneme Sınavına başvurular, 6-18 Ocak 2017 tarihleri arasında aşağıda bağlantısı sunulmuş olan https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Deneme Sınavı ücreti 20 TL olup, sınav sonuçları ALES puanı yerine kullanılamayacaktır.

2017 e-ALES Deneme Sınavına başvuran adaylar aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS’lere de başvuruda bulunabilecektir

e-ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ..

Yazarlar