Eğitim ALES giriş belgesi nasıl çıkartılır?

ALES giriş belgesi nasıl çıkartılır?

04.05.2016 - 11:50 | Son Güncellenme:

ALES giriş yerleri açıklandı! ALES giriş yerleri sayfasından ALES çıktısına ulaşabilirsiniz. ALES giriş yerleri çıktısını alarak sınava gidiniz. Konunun detayları haberimizde.

ALES giriş belgesi nasıl çıkartılır

2016 Ales giriş yerleri belli oldu. 8 mayıs pazar günü yapılmakta olan ALES için ALES giriş yerlerini bilmek gerekmektedir. ALES giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi sitesinden aday işlemleri sayfasına girerek ALES giriş yerlerini öğrenebilirler. 2016 ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü eğitim giriş sınavı (2016 ALES - ilkbahar Dönemi) 8 Mayıs pazar gününde yapılacaktır. Ales'e başvuran adayların ALES giriş yerleri olan salon ve binaların atanma işlemleri tamamlanmış bulunmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile ALES’e başvurmuş adaylar ALES giriş yerlerini göstermekte olan ALES giriş yerlerini kolay bir şekilde TC kimlik numaları ve de aday şifreleri ile ÖSYM nin kendi resmi sitesinden almaları mümkün olacaktır. Sınava girecek olan adaylar için sayısal ve de sözel bölümlerden oluşmakta olan bir test uygulanacaktır.

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Sınavda uygulanmakta olan testin sayısal kısmında 40 sorudan oluşan iki test yani sayısal- 1 ve sayısal- 2 testleri; sözel kısımda ise 40 sorundan oluşmakta olan iki test yani sözel -1 ve de sözel -2 testleri yer alacaktır. Sayısal- 1 ve de sayısal- 2 testleri sınava girecek olan adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme yani muhakeme becerilerini ölçmeye yönelik sorular bulunacaktır. Sayısal- 2 testindeki sorular ise sayısal- 1’deki testinde sorulara göre daha ileri bir düzey sorular olması beklenmektedir. Sözel- 1 ve de sözel- 2 testlerinde ise söel akıl yürütme yani muhakeme becerlerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşması beklenmektedir. Sınavda bulunan test soruları farklı alanlardan gelen adaylar için cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Ales sınavında çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Cevap kağıdını dolduran adaylar cevap kağıtlarını ÖSYM de optik okuyucuları ile okunacak bilgisayar yardımı ile değerlendirilecektir. ALES’e girecek olan öğrencilerin her testte verdikleri cevaplar doğru ve yanlış cevaplar olarak ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının bir bölümü çıkarılarak ham puan elde edilecektir. Sınavı geçerli olan bütün adaylar için her testte ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olmakta olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece sınava giren her aday için sayısal- 1, sayısal-2, sözel-1, sözel-2 SP yani standart puanları hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak sınava giren her aday için sözel ağırlıklı, sayılsal ağırlıklı ve de eşit ağırlıklı olmak üzere üç (3) ağırlık puanına göre hesaplanacaktır. Sınav sonrasında yapılmakta olan analizlerden herhangi bir soruda herhangi bir testte biçimsel ya da bilimsel olarak ÖSYM tarafından iptal yani geçersi sayıldığı takdirde ilgili testte bulunmakta olan ilgili soruyu işaretleyen adaylar bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Ales sınav sonuçları 25 mayıs çarşamba günü açıklanması beklenmektedir. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesinden sınav sonuçları açıklama bölümünden görebileceklerdir. Sınav sonuçları sadece ÖSYM nin kendi resmi sitesinden görülecektir adayların kayıtlı olduğu adreslere gönderilmeyecektir.