Eğitim ALES 2016 giriş yerlerine nereden ulaşabilirim?

ALES 2016 giriş yerlerine nereden ulaşabilirim?

02.05.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

ALES sınavı için giriş yerleri açıklandı. 8 Mayıs’ta yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) için nefesler tutuldu. ALES giriş yerlerinize bakarak sınava nerede gireceğinizi öğrenebilirsiniz. Peki ALES giriş yerlerine nereden ulaşılır? Cevabı haberimizde.

ALES 2016 giriş yerlerine nereden ulaşabilirim

ALES sınavı için giriş yerleri yerleri açıklandı. Sizlere bu yazımızda ALES sınav ve ALES giriş yerleri hakkında bilgi vereceğiz. ALES açılımı akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavıdır. ALES giriş yerleri sorgulama ÖSYM tarafından yapılmaktadır. ALES giriş yerleri sorgulama yapmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. ÖSYM tarafından yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere toplam iki sefer yapılmaktadır. Akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı başvuruları yapan kişilerin sınav yerleri hakkında bilgileri ulaşabilirler. ÖSYM tarafından yapılmış olan açıklama ile beraber ALES giriş yerleri sorgulama işlemleri yapılabileceği belirtilirken aynı zamanda sALES giriş yerleri bilgilerinin internet üzerinden sorgulama sayesinde ulaşma imkânına sahiptirler. ALES giriş yerleri sorgulama yapmak isteyen adaylar için bir sistem hazırlamıştır bu sistem sayesinde ilkbahar ve sonbahar ALES giriş yerleri ve sınav sonuçları hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgiye ulaşabilmektedirler.

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Öncelikle ALES ilkbahar dönemi bağlantısına tıklamanız gerekmektedir, daha tonunda önünüzde açılan sayfada sınav giriş bilgileri gör bağlantısına tıklamanız ve bu bağlantıyı takip etmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise aday işlemleri giriş sayfası önüne çıkacaktır aday işlemleri sistemine bu sayfa sayesinde giriş yaparak TC kimlik numaranızı ve şifrenizi aynı zamanda üyelik bilgilerinizi doğrulama sayesinde giriş yapma hakkına sahipsiniz. Sonrasında bu sayfayı takip ederek sizden istenen adımları doğru ve düzgün bir şekilde yerine getirerek devam edebilirsiniz. Önünüze açılan sayfada alacağını çıktı sayesinde sınav giriş yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sınava giriş esnasında sınav giriş yeri çıktınız yanınızda bulunmak zorundadır. Bu belgeye yanınızda bulundurarak hem okula adresine hem de sınava gireceğini sıra ve salonu bu belgenin içinde yazmakta olan sınav yeri salon ve okul adresi sayesinde ulaşabilirsiniz. Sizler sınava giriş yapmanız için gerekli olan sınav giriş belgesi mutlaka yanınızda bulunması gerekmektedir. Çünkü sınav esnasında ve sınava giriş sırasında sizlerden bunu isteyeceklerdir. Eğer, kimliğinizi yanınızda yoksa pasaport ya da üzerinde resim yer alan diğer kimliklerde sınav giriş belgesi olarak kullanılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılmış olan açıklama doğrultusunda öğrencilerin sınava giriş kutusunda belirtilen kriterleri sağlaması mecburidir. Herhangi bir mağduriyet durumunda ya da bir mağduriyetin yaşanmaması için sınav öncesinde sizlerin nüfus cüzdanlarının ve sınav giriş belgelerini ile gelmeniz önerilmektedir. Nüfus cüzdanı ya da sınav giriş belgesi elinde bulunmayan vatandaşlar sınava alınmayacaklardır. Daha önceki sınavlarda da gerçekleştirilmiş olan ALES sınavlarında da bu şartlar mecburidir. Sizin belirtilmiş olan kimlik belgesi ve sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgenin yanınızda bulunduğu zaman sınava girmeleri için herhangi bir engel yoktur. Bu sayede kimliğinize sınav giriş belgenizi sayesinde sınav yerinizi gitmeniz yeterli olacaktır. İstenilen belgeler ile gitmeniz durumunda sınava girmeye hak kazanırsınız.