Eğitim ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

29.11.2015 - 21:27 | Son Güncellenme:

22 Kasım Pazar günü yapılan ALES sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak en kısa sürede açıklanması bekleniyor. ALES sınav sonucu sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı haberimizden inceleyebilirsiniz.

ALES sınav sonuçları açıklandı mı

Türkiye’de genel olarak yüksek lisans program başvuruları dolayısıyla girilen bir sınav olan ALES yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atanabilmek amacı ile giriliyor. Ayrıca doktora eğitimi almak isteyenlerinde girmesi gereken bir sınav olan ALES yıl içerisinde iki kez olmak üzere gerçekleştirilirken, 2015’in son ALES sınavı 22 kasım Pazar günü gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen ALES 2015 sonbahar dönemi sınavına katılan adaylar için şimdilerde ise ALES sınav sonuçları açıklamasının ne zaman olacağı merak ediliyor. 2015 sonbahar ALES sınav soruları ise kısa bir süre önce açıklanarak sınav katılan adayların soruları inceleyebilmeleri sağlandı. ÖSYM tarafından her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen ALES ülke genelinde 81 merkezde gerçekleştirildi. 2015 sonbahar dönemi 22 kasım 2015 sözel sayısal ALES sınav soruları internet üzerinde ÖSYM sonuç ve soru açıklama web portalı üzerinden indirilebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ALES SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES sayısal 1 ve sayısal 2 olmak üzere iki farklı 40’ar sorudan oluşan sayısal testi, sözel bölümünde ise sözel 1 ve sözel 2 olmak üzere iki farklı 40’ar sorudan oluşan sayısal testi ile gerçekleştirilirken 9.30’da başlayarak toplam 150 dakika sürdü. Sınava katılan adayların 150 dakika içerisinde 160 soruya yanıt vermek için mücadele ettiği 22 kasım pazar günü yapılan ALES sınav soruları açıklanırken, sınav sonuçlarının en geç 2 hafta içerisinde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. 2015 yılı içerisinde yapılan önceki ALES sınavında olduğu gibi adayların sınav sorularına kısa bir süre içerisinde ulaşabilme imkanına sahip olurken ALES sınav sonuçları için 2 hafta beklemek durumunda kalmıştı. Sonbahar ALES sınav soruları açıklandığı gibi internet üzerinde ÖSYM tarafından kolay bir şekilde indirilebilirken, ALES sınav sonuçları için ÖSYM tarafından yapılacak açıklamanın en genç 2 hafta içerisinde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

ALES ilkbahar sınavı ve ALES sonbahar sınavı şeklinde yılda 2 defa ÖSYM tarafından yapılan bu sınava her yıl katılabilme imkanı bulunuyor. Ancak ALES sınav soruları ve sonuç açıklamalarının ardından alınan ALES puanı 3 yıl süreye sahiptir. Bu nedenle sınava katılan adayların ALES puanları ile yapacakları başvuruları en genç 3 yıl içerisinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Aksi halde ALES puanları geçersiz sayılacaktır. ALES sınav soruları açıklamasının ÖSYM tarafından sonuç ve soru açıklama portalı üzerinden adaylara sunulması sayesinde adaylar internet kolaylığında soruları inceleyebiliyor. Adaylar internet üzerinden ALES sınav soruları indirerek, sınav puanının kaç olacağını doğru, yanlış ve net hesaplamaları ile hemen hemen hesaplayabilmeye çalışıyor. Bu nedenle ALES sınav sonuçları açıklanana kadar ALES adayları için ALES sınav soruları özellikle ALES puan hesaplamaları açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor.