Gündem ALES sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES sonuçları için duyuruda bulundu

ALES sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES sonuçları için duyuruda bulundu

04.12.2017 - 12:04 | Son Güncellenme:

ALES sonuçları açıklandı mı? ALES'e katılan adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM ise ALES sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair tarih vererek, ALES'e giren adayların merakını giderdi. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları açıklandı mı ÖSYM ALES sonuçları için duyuruda bulundu

19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ALES için ÖSYM tarih verdi ve ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı bulundu.19 Kasım 2017 tarihinde yapılan ALES sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Fakat ÖSYM sınav takviminden duyurduğu haberle ALES sonuçlarının 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ALES sınav sonuçları için sınava giren adaylar sabırsızlanıyor.ALES sonuçları,ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi ve aynı zamanda Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gerekmeketdir.

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.