Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

11.05.2016 - 17:05 | Son Güncellenme:

8 Mayıs’ta yapılan ALES sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. ALES sonuçlarının 25 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor. ALES sonuçlarına nereden nasıl ulaşacağınızı açıkladık.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak

Sene boyunca Milli Eğitim Bakanlığı bazı sınavlar yapmaktadır. Bu sınavlardan bir tanesi de ALES yani akademik personel ve lisansüstü eğitim giriş sınavıdır. Üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra öğrencilerin girebileceği birçok lisans sınavı vardır. Bu lisans sınavlarından bir tanesi de ALES sınavıdır. Bu sınavı gerçekleştirilme amaçlarından en önemlisi adayların lisans eğitimi almalarıdır. Lisans eğitimi almak isteyen her öğrenci ALES sınavına girmesi gereklidir. Üniversite öğrenimini tamamlayıp üniversitede eğitmen, eğitim görevlisi, okutman, çevirici, araştırıcı, uzman veya eğitim öğretim planlayıcısı olmak isteyen her öğrenci bu sınava girmelidir. Bu sınavdan aldıkları sonuçlara göre eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu sınavdan aldığınız sonuç 2 yıl geçerli olmaktadır. Yani sınavdan sonraki 3 yıl bu puanı kullanabilirsiniz. Bu sınavdan sonra bir daha aynı sınava girdiğinizde daha yüksek alırsanız yüksek aldığınız puan geçerli olacaktır. Düşük puan alırsanız eğer ilk önce girdiğiniz ve yüksek puan aldığınız sınav geçerli olacaktır. Her sene iki kez gerçekleştirilen ALES sınavının ilk bahar dönemi 8 mayıs pazar günü gerçekleştirilecektir. ALES ilkbahar dönemi sınavına girecek olan adaylar 17 - 30 mart tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gereklidir. Başvurularını tamamlayan adaylar sınava girebilirler. ÖSYM kurumunun sınav takvimine göre de ALES sonuçları 25 Mayıs tarihinde açıklanacaktır.

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav başvurusunu gerçekleştiren adaylar artık sınava hazırlanmaktadır. Sınava girmeden önce yapmaları gereken tek şey ise sınav giriş yerlerini öğrenmektir. ALES ilkbahar dönemi sınavı yapıldı. Öğrenciler sınav giriş yerlerini öğrenerek sınava giriş yaptılar. ALES sonuçlarının da 25 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor. 8 Mayıs’taki sınava giren kişiler ALES sonuçlarını internet üzerinden ÖSYM kurumunun aday işlemleri sisteminden öğrenebilirler. İnternet üzerinden ALES sonuçlarını öğrenebilmek için ilk önce ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Bu siteye giriş yaptıktan sonra ana sayfada aday işlemleri sistemi bulunmaktadır. Bu sayfaya girdikten sonra ÖSYM işlem takviminden 2016 - ALES ilkbahar dönemini seçmeniz gereklidir. Devam ediyor seçeneğini seçtikten sonra sınav sonuçlarını gör seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra aday işlemleri sistemi giriş sayfasına ulaşırsınız. Bu sayfadan sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra giriş yap seçeneğini de seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise ALES sonuçlarını öğrenebilirsiniz. ALES sonuçlarına göre akademisyenlik yapmak istediğiniz kuruma başvuruda bulunabilirsiniz. ALES sonuçlarına ulaşmak için gideceğiniz siteye haberimizde görebilirsiniz.