Teknoloji Alexa, bir sorunun cevabını öğrendiğinde bunu size bildirecek

Alexa, bir sorunun cevabını öğrendiğinde bunu size bildirecek

08.08.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Amazon'un sesli asistanı Alexa, daha önce sorduğunuz ve bilemediği bir sorunun cevabını öğrendiğinde size bildirecek.

Alexa, bir sorunun cevabını öğrendiğinde bunu size bildirecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Birisi size "Bu konuda sana geri döneceğim" deyip kaç kez geri dönmedi. Amazon'un Alexa'sı size bunu yapmaycak. Alexa'nın cevap güncellemelerini aktif hale getirirseniz, Alexa daha önce sorduğunuz ve bilemediği bir sorunun cevabını öğrendiğinde size bildirecek.

Alexa, şu anda en popüler dijital yardımcılardan biri olmasına rağmen Amazon'un Echo cihazlarının piyasada daha fazla yer alması nedeniyle, bir bilgi servisi olarak biraz eksikti. Farklı çalışmalar, Google Asistan'ın, soruları doğru şekilde anlayabilmesi ve soruları yanıtlayabilmesi açısından ön planda olduğunu gösterdi. Amazon, yanıt verme tarafından önemli gelişmeler sağladı.

Amazon Alexa Answer Updates yani Amazon Alexa Cevap Güncellemeleri bir şekilde bu sorunu çözmeye çalışacak. Bunu "Alexa, enable Answer Updates" diyerek etkinleştirebilirsiniz. Aynı şekilde, rahatsız edilmek istemezseniz, "Alexa, turn off Answer Updates" diyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Henüz net olmayan şey, Alexa'nın size nasıl geri döneceği. Alexa uygulamasında bir bildirim özelliği var. Muhtemelen sorgunuzun cevabını bildiğini söyleyebilmenin bir yolu. Ayrıca, her ikisi de Alexa ile ilgili güncellemeler için bildirim merkezi olarak kullanıldığından SMS veya e-posta yoluyla bildirim gönderebilmeleri de mümkün.