Gündem Aleyna'nın durumu kötüye gidiyor

Aleyna'nın durumu kötüye gidiyor

21.06.2015 - 11:13 | Son Güncellenme:

Bağcılar'da Seher ve Hayrettin Ergen çiftinin 6,5 yaşındaki 'hidrosefali' hastası kızları küçük Aleyna yardım bekliyor.

Aleynanın durumu kötüye gidiyor

HASTA DOĞDU

Haberin Devamı

Tekstil işçisi 32 yaşındaki Hayrettin Ergen ve ev hanımı olan eşi Seher Ergen çiftinin 6,5 yıl önce dünyaya gelen kızları Aleyna, hidrosefali (beyinde su toplama) hastası olarak doğdu. Çift ilk bebeklerinin sağlığına kavuşması için ilk etapta Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

TEDAVİYE KARŞILIK VERMEDİ

Burada bir süre kontrol altında tutulan küçük Aleyna'nın vücudu tedaviye karşılık vermeyince anne ve baba buradaki doktorların da tavsiyesi üzerine bebeklerini daha kapsamlı bir hastaneye götürdü. Ancak küçük Aleyna'nın özel hastanede göreceği tedavi masrafları yüksek olduğu için anne ve baba çaresizce bu tedaviden vazgeçmek durumunda kaldı.

BAŞINDAKİ YARA BÜYÜMEYE BAŞLADI

Küçük Aleyna'nın doğduktan sonra söz konusu hastalığı için birçok kez ameliyat geçirdiğini söyleyen Baba Hayrettin Ergen, “Aleyna'nın sağlığına kavuşması için başına bir cihaz takıldı. Ancak bir süre sonra beyninin bu cihazı kaldırmadığı söylendi. Bu işlemleri yapan devlet hastanesindeki doktorlar artık yapacak bir şey olmadığını söyleyerek Aleyna'yı taburcu ettiler. Aradan bir süre zaman geçti ve Aleyna'nın başındaki yaraları büyümeye başladı. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk. Kurum bizi araştırma hastanelerine yönlendirdi fakat bu hastanelerdeki doktorlar, hastalığı ilerlediği için Aleyna'nın tedavisinin mümkün olmadığını, daha kapsamlı bir hastanede tedavi görmesi gerektiğini söyledi" dedi

Haberin Devamı

TEDAVİ MASRAFLARI YÜKSEK

Ergen, "Araştırdık ve bulduğumuz bu kapsamlı hastaneye götürdük. Fakat Aleyna'nın burada 2 ay tedavi görmesi gerektiğini ve tedavi masraflarının 80 binTL ile 100binTL olacağı söylendi. Bunu maddi durumumuz kaldıramayacağı için tedaviye başlayamadık" dedi.

KONUŞAMIYOR, GÖRMÜYOR, SADECE DUYUYOR

Aleyna'yla birlikte 4 çocuk annesi olan Seher Ergen ise Aleyna'nın konuşamadığını, görmediğini, sadece duyabildiğini belirterek, başındaki yaraların zamanla enfeksiyon kaptığını ve evde kendi imkanlarıyla pansuman yaptığını söyledi.

Kızının durumunun gittikçe kötüye gittiğini anlatan acılı anne, küçük Aleyna'nın sağlığına kavuşması için biran önce ameliyat olması gerektiğini, ancak maddi durumları olmadıkları için çaresiz kaldıklarını söyledi.

Yazarlar