Geri Dön
Aleyna Tilki, üniversitede hangi bölümde okumalı?

Aleyna Tilki, üniversitede hangi bölümde okumalı?

Kimse kusura bakmasın ama Aleyna Tilki bizim bebeğimiz. En genç popstar'ımızın 35-40 yaşında olduğu bir dönemde karşımıza 'Cevapsız Çınlama' ile çıkan ve tek bir şarkıyla hit olmayı başaran Tilki, biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde üniversite sınavına girmişti. Ve çok yakın zamanda yeni okuluna kayıt yaptıracak. Peki sizce Aleyna Tilki hangi bölümde okumalı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Psikoloji okuyacağım" demiş

Aleyna Tilki, yazın üniversite sınavına girmiş ancak zamanın yetmediğinden şikâyetçi olmuştu. Sınav sonucu açıklandı, Tilki tercihini yaptı. Ancak gelen son bilgilere göre şarkıcı, puanının yettiği üniversitelere kayıt yaptırma konusunda kararsız kalmış. İstediği üniversiteye giremeyince de ABD'ye gitme kararı almış. Eylül sonu Los Angeles'a gideceğini söyleyen Tilki, "Psikoloji okuyacağım" demiş. Hatta bu esnada müzik çalışmalarına da devam edecekmiş.

Felsefe okusa daha mantıklı değil mi?

Psikoloji ve Aleyna Tilki... Sizce genç şarkıcı üniversitede hangi bölümü okumalı? Aleyna Tilki sevmeyenlerin konuya goygoy bir cevap vereceği "Aaa, bence ÇEKO filan okumalı ahaha" diye yaklaşıp Çalışma Ekonomisi bölümünü küçümseyeceği ortada. Ama Tilki'nin ya da ÇEKO öğrencilerinin bu türden geyiklere aldırmaması gerekiyor. Bana sorarsanız Aleyna Tilki'nin felsefe okuması gerekiyor. Ya da sosyoloji. Tilki zaman zaman komikliğe kaçan açıklamalarda bulunsa da bence enteresan bir bakış açısı var. Ve psikolojiden ziyade felsefeye eğilse bence daha tatlı bir pasta çıkabilir ortaya. Düşünceleri daha derinleşir, kendini ifade etme biçimi sadece şaşırtmaz aynı zamanda çok daha derin bulunur. Ve bakış açısını en doğru forma kanalize eder.

Psikolog olmayacağı ortada

Tilki, psikoloji okuduğu takdirde bence daha kısıtlı bir kişisel gelişim şansı yakalayacak. Sonuçta Tilki'nin bu bölümü okuduktan sonra şarkıcılığı bırakıp psikolog olmak gibi bir kariyer seçimi yapmayacağı ortada. Tilki, üniversitede kendisine bir meslek kazandırabilecek bir bölüm tercih etmek yerine kendi kişisel gelişimine odaklanmalı. Sonuçta onun gibi parlak bir yıldızın, kariyerinin sonuna kadar şarkıcılık yapacağı ortada. Dolayısıyla felsefe tam da bu yüzden Tilki'ye bu zorlu 'starlık yolu'nda daha güçlü bir ışık tutabilir...

can.sisman@milliyet.com.tr