İstanbul Alfa Romeo Stelvio İstanbul Autoshow'da Olacak

Alfa Romeo Stelvio İstanbul Autoshow'da Olacak

08.04.2017 - 14:13 | Son Güncellenme:

Alfa Romeo Ailesine aralık ayında katılan Giulia ile birlikte markanın fuar standında yer alacak olan Stelvio, Türkiye’de ilk kez otomobilseverlerin karşısına çıkacak

Alfa Romeo Stelvio İstanbul Autoshowda Olacak

İSTANBUL (AA) - Alfa Romeo’nun Giulia’dan sonra ikinci önemli model atağını temsil eden Stelvio, Türkiye'de satışa sunulmadan önce İstanbul Autoshow 2017’de boy gösterecek.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli olan Stelvio, 21-30 Nisan'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek İstanbul Autoshow’da görücüye çıkacak.

Alfa Romeo Ailesine aralık ayında katılan Giulia ile birlikte markanın fuar standında yer alacak olan Stelvio, Türkiye’de ilk kez otomobilseverlerin karşısına çıkacak. İstanbul Autoshow’un en çok dikkati çekecek modeli olmaya hazırlanan Stelvio, tüm Alfa Romeo modelleri gibi yüksek performansı ve dinamik tasarımıyla öne çıkıyor.

Alfa Romeo Stelvio’nun, Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

İç mekanda, deri, ahşap ve kumaş olmak üzere farklı malzemeler birbirini tamamlarken, çift bölgeli iklimlendirme sistemi veya donanım seviyesine bağlı olarak 8, 10 veya Harman Kardon imzalı 14 hoparlörle donatılan Alfa Connect bilgi ve eğlence sistemi gibi donanımlar araç içi yaşam konforunu artırıyor.

Haberin Devamı

Orta konsolun en üst noktasında sürücünün görüş alanında konumlandırılan ve Magneti Marelli ile birlikte geliştirilen entegre 3D navigasyonlu yüksek çözünürlüklü ekranın boyutu Alfa Connect versiyonuna bağlı olarak 6,5 inç veya 8,8 inç olmak üzere değişkenlik gösteriyor.

Alfa Romeo Stelvio, biri turbo benzinli, diğeri turbo dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğe sahip. 2.0 litrelik turbo benzinli motor 280 HP güç üretirken 2.2 litrelik turbo dizel motor 210 HP güç üretiyor.

Tamamen yeni 2.0 litrelik turbo benzinli motor ve 200 bar ile çalışan yüksek basınçlı direkt enjeksiyon sistemi gibi teknolojilerin de katkısıyla, bütün devir bandı boyunca canlı bir karakter ve gaz emirlerine çabuk cevap veren bir yapı sergiliyor. 2.250 d/d’da 400 Nm tork üreten motor sınıfının en iyi yakıt verimliliğini sunarken aynı zamanda 5.7 saniye ile sınıfının en iyi 0-100 kilometre/saat hızlanma değerine imza atıyor ve 230 kilometre/saat maksimum hıza imkan tanıyor.

Stelvio SUV’un sportif karakterine uygun performansı sağlayan motorların her ikisi de gücünü 8 kademeli otomatik şanzıman ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden tekerleklere aktarıyor.

Haberin Devamı

Şanzıman ayrıca direksiyon kolonuna entegre vites değiştirme kulakçıklarıyla manuel vites değiştirme imkanı sunuyor. İlerleyen dönemlerde ürün gamı 200 HP gücünde 2.0 litrelik turbo benzinli ve 180 HP gücünde 2.2 litre turbo dizel motorla tamamlanacak. Her iki motor seçeneği 8 kademeli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi Q4 ile kombine edilecek. 180 HP gücündeki 2.2 litrelik turbo dizel motor ayrıca arkadan itişli de sipariş edilebilecek.